İzmir'de iş yerinde patlama: Ölü ve yaralılar var

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir iş yerinde sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı. Bölgede pazar günleri semt pazarı kurulduğu için patlamadan etkilenenlerin fazla olduğu bildirildi.

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi üzerindeki bir restoranda saat 15.00 sıralarında patlama yaşandı. Patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu belirtildi.

Patlamanın yaşandığı dahil 10 bina ve sokaktaki araçlar hasar gördü.

9574825.jpg

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

9574814.jpg

Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevredeki apartmanlar boşaltıldı.

9574816.jpg

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Sağlık ekipleri 3 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. En az 20 kişinin yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Yaralılar, ekiplerin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan bir yaralının da doktorların tüm müdahalelerine rağmen vefat ettiği öğrenildi.

9574816.jpg

SEMT PAZARI NEDENİYLE ETKİLENENLERİN SAYISI FAZLA

Patlamanın olduğu bölgede bugün semt pazarı kurulduğu bildirildi. Şırdancının pazar güzergahı üzerinde olduğu için patlamadan etkilenenlerin fazla olduğu bildirildi.

videoframe-0.png
İş yerinin patlamadan önceki fotoğrafı

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği binada arama-kurtarma köpekleriyle arama yapılıyor.

9574818.jpg

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir.

Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5’e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

9574826.jpg

İZMİR VALİSİ: YARALI SAYISI NET DEĞİL

İzmir Valisi Süleyman Elban olay yerinde yaptığı açıklamada, "Şırdancı dükkanında yapılan tespitlere göre sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralımız var. İçlerinde ağır olanlar var. Bizim götürdüklerimizin dışında kendi imkanlarıyla gidenler de olduğu için yaralılarla ilgili kesin sayıyı ilerleyen zamanlarda vereceğiz. Bu cadde üzerinde bulunan 11 binanın da bir tanesinde yani tüpün patladığı binada ciddi hasar var. Diğerlerinde cam kırıkları ve çerçevelerde zarar var. Tespitleri yaparak mağdurların ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalara başladık. Yaralı sayısı net değil. Patlamanın olduğu iş yerinde herhangi bir tadilat yoktu. Faaliyette olan bir iş yeriydi. Hem Torbalı Devlet Hastanesi'ne hem de ilimizdeki diğer hastanelere yaralılarımız sevk edildi. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun" dedi.

9574842.jpg

TORBALI BELEDİYE BAŞKANI: KOLONLAR ZARAR GÖRMÜŞ OLABİLİR

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ise, "Belediye olarak biz elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Binada sağlı sollu her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Mühendislerimiz, fen işlerimiz ve zabıta amirlerimizle birlikte olay yerindeyiz. Mahalle halkına, evde bakım hizmetleri olarak destek veriyoruz. Ayrancılar'da pazar günleri semt pazarı kuruluyor. Pazara giden kişilerin de yaralandığı söyleniyor" dedi.

9574472.jpg

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç patlamayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını ve Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Bakan Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

9574471.jpg

ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, patlamada hayatını kaybeden 4 kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Özel, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda meydana gelen patlamada yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

9574580.jpg

9574579.jpg

9574476.jpg

9574475.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN