98'inci Gazi Koşusu'nda heyecan sona erdi: Şampiyon Akın Sözen ile 'Dragon Flame'

98'inci Gazi Koşusu'nda heyecan sona erdi: Şampiyon Akın Sözen ile 'Dragon Flame'

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olarak düzenlenen Gazi Koşusu'nun 98'ncisini jokey Akın Sözen ile 'Dragon Flame' kazandı.

Türk at yarışçılığının en özel anı, Türkiye’nin derbisi Gazi Koşusu bugün 98'inci kez koşuldu. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen yarış büyük heyecana sahne oldu. Üç yaşlı safkan İngiliz atlarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, 2 bin 400 metre mesafeli çim pistteki koşuya 22 at katıldı.

At yarışlarında 98. Gazi Koşusu'nu Emrah Agun'un sahibi olduğu, jokeyliğini Akın Sözen'in yaptığı "Dragon Flame" isimli safkan kazandı.

(TRT Spor)

Bu özel yarışın galibi sahibine 13 milyon 500 bin lira para ödülü kazandırdı. İkinciye 5 milyon 400 bin, üçüncüye 2 milyon 700 bin, dördüncüye 1 milyon 350 bin, beşinciye 675 bin lira ikramiye ödendi.

Gazi Koşusu’nda galibiyet rekoru ise efsane jokey Mümin Çılgın’ın. Çılgın, dokuz kezle bu yarışı en fazla kazanan isim. Gazi’de en fazla kazanan eküri 13 kezle Eliyeşil. Pist rekoru Bold Pilot’ın. 1996’da Halis Karataş yönetiminde 2.26.22 koşan Bold Pilot’ın rekoru halen kırılamadı. Üst üste kazanma rekoru ise yedi kezle, dün Son of Cooger adlı safkanla piste çıkan Ahmet Çelik’e ait.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN