Yiyen balık sanıyor: Tadı 2 kat lezzetli, hem ucuz hem kolay

Yiyen balık sanıyor: Tadı 2 kat lezzetli, hem ucuz hem kolay

Yağ Çekmeyen Patlıcan Kızartmasının Sırrı: Balık Lezzetinde Patlıcan

Yaz mevsiminde patlıcan yemekleri sofraların vazgeçilmezidir ve özellikle kızartması büyük bir beğeniyle tüketilir. Ancak, patlıcan kızartmasının en büyük sorunlarından biri fazla yağ çekmesidir. Peki, yağ çekmeyen patlıcan kızartması nasıl yapılır?

İşte size nefisyemektarifleri.com’da yer alan bilgiler ışığında mükemmel bir tarif!

Malzemeler:

• 3 adet ince uzun patlıcan
• 2 adet büyük yumurta
• 5 su bardağı açık köy mısır unu
• Yarım su bardağı un
• Pulbiber (isteğe göre)
• Tuz
• Haşlamak için su ve tuz
• Kızartmak için sıvı yağ
• Üzeri için sarımsaklı yoğurt (çok yakışıyor)

Hazırlık Aşamaları:

1. Su Hazırlığı: Tencereye kaynaması için yeterli miktarda su ve bir yemek kaşığı tuz ekleyin.
2. Patlıcanları Hazırlama: Patlıcanların sap kısımlarını alın ve alacalı şekilde soyun. Ardından yıkayın. Uzunlamasına ikiye, sonra enine tekrar iki eşit parçaya bölün. Parçaların dip kısmına gelmeyecek şekilde kalınlığına göre 3-4 şerit halinde kesin. Yelpaze şekli vermek istemezseniz, doğrudan şeritler halinde de kesebilirsiniz. Eğer patlıcanlar daha kısa ve ince ise, alacalı soyduktan sonra ikiye bölerek de yelpaze şekli verebilirsiniz. Şekil tamamen görsel amaçlıdır.
3. Haşlama: Kaynamakta olan suya tuz ekleyin ve ardından patlıcanları tencereye aktarın. Patlıcanlar çok fazla yumuşamadan, yaklaşık 5-6 dakika haşlayın ve süzerek tencereden alın.
4. Şoklama: Patlıcanları soğuk suyun altında şoklayarak soğumasını sağlayın. İyice soğuyan ve suyu süzülen patlıcanları tuzlayın.
5. Kaplama: İlk olarak patlıcanları una, daha sonra çırptığınız yumurtaya ve son olarak mısır ununa iyice bulayın.
6. Kızartma: Tavaya yeterli miktarda sıvı yağ ekleyin ve iyice kızdırın. Yağ yeterince kızmazsa patlıcanlar yağ çeker. Kızgın yağa patlıcanları ekleyin ve kızartın.
7. Servis: Kızaran patlıcanları havlu peçete serili bir servis tabağına alın. Sıcakken fazla bekletmeden, sarımsaklı yoğurt ve dilerseniz acılı domates sos eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun!

Ekstra İpucu:

Patlıcanların yağ çekmesini önlemek için yağın iyice kızgın olması çok önemlidir. Ayrıca, patlıcanları haşlama ve şoklama işlemi, hem lezzetini artırır hem de yağ çekmesini minimuma indirir.

Bu tarifle, patlıcan kızartmanızı hem daha sağlıklı hale getirebilir hem de lezzetini artırabilirsiniz. Balık lezzetinde patlıcan kızartması ile sofralarınıza farklı bir tat katın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN