Sakarya'da fabrikada patlama: 1 ölü, 30 yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna Fabrikası'nda patlama yaşandı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, patlamada 6'sı ağır 30 kişinin yaralandığını belirtti. Valilik ayrıca, içeride mahsur kalan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ifade etti.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri bölgesinde faaliyet gösteren Oba Makarna Fabrikası'nda, henüz belirlenemeyen bir nedenle üretim kazanında patlama oldu. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. Fabrika sahibi Alpslan Özgüçlü, Halk TV'nin haberine göre, fabrikada 7-24 mesai olduğunu ifade ederek "Ben de bilgi almaya çalışıyorum. İlk uçakla Sakarya'ya gidiyorum" dedi.

445555.jpg

2'Sİ AĞIR, 21 YARALI VAR

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Sağlık Bakanlığı, patlamada 6'si ağır 28 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İŞTE PATLAMA ANI!

Fabrikadaki patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı. İşte o anlar:

SAKARYA VALİSİ KARADENİZ: 6'SI AĞIR, 30 YARALI VAR

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ise, hastanede tedavi gören işçileri ziyaret ettikten sonra yeniden patlamanın yaşandığı fabrikaya giderek, “30 yaralımız var. 6’sının durumu ağır. Hastalara acil şifalar diliyoruz. Patlamanın nedeniyle ilgili henüz net bir şey söyleyemiyorum. Değirmenler bölümünde çıktığı düşünülüyor” açıklaması yaptı. Karadeniz bir önceki açıklamasında yaralılardan 2'sinin entübe edildiğini belirtmişti.

BİR İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir" denildi.

88888.jpg

78888.jpg

'PATLAMA ÇATI KATINDA'

Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, patlamanın ilk belirlemelere göre çatı yaşandığını söyledi. Alemdar, patlamanın sebebinin ise henüz bilinmediğini ifade etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

10036248.jpg

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamaya ilişkin, "Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştır" dedi.

'SICAK HAVANIN ETKİSİYLE PATLAMA OLMUŞ OLABİLİR'

CHP Hendek Meclis Üyesi Fatih Enes İlkay, patlamanın hava sıcaklıklarından kaynaklı yaşanmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN