Zeytin hasadı öncesi rekor talep! Bunu yapmayan çiftçi yarı yolda kalıyor: Yılların traktör tamircisi uyardı

Zeytin hasadı öncesi rekor talep! Bunu yapmayan çiftçi yarı yolda kalıyor: Yılların traktör tamircisi uyardı

Zeytin hasadı öncesinde talep rekor seviyeye ulaştı! Bunu yapmayan çiftçi yarı yolda kalıyor! Yılların traktör tamircisi uyardı...

Aydın’ın İncirliova ilçesinde, zeytin hasat sezonunun yaklaşmasıyla birlikte traktör bakım hizmetlerine olan talep artış gösterdi. Traktör tamircileri, fren sistemleri ve yağ filtreleri gibi birçok önemli parçanın bakımını yaparak, hasat sırasında ortaya çıkabilecek arızaların önüne geçmeye çalışıyor.

TRAKTÖR BAKIMININ ÖNEMİ

Traktörler zeytin hasat sezonuna hazırlanıyor

İncirliova'da 12 yıldır traktör tamirciliği yapan Veli Kısa, zeytin hasadı öncesinde traktörlerin düzenli bakımlarının yapılmasının çiftçiler için ne kadar kritik olduğunu vurguladı. Kısa, bakım yapılmayan traktörlerin hasat sırasında ciddi arızalara yol açabileceğini ve bu durumun çiftçilerin işlerini aksatabileceğini belirtti.

BAKIM İHMALİ BÜYÜK SORUNLARA YOL AÇABİLİR

Traktörler zeytin hasat sezonuna hazırlanıyor

Veli Kısa, “Zeytin sezonu yaklaşıyor, insanlar traktörlerini bakıma sokmaya başladı. Bakımlar yapılmazsa hasat sırasında oluşacak arızalar çiftçiye daha pahalıya patlıyor” dedi. Kısa, çiftçilerin bazen maddi nedenlerle bakım işlemlerini erteleyebildiğini, bu durumun ise daha büyük arızalar ve maliyetlerle sonuçlanabileceğini ifade ederek, "İnsanlar imkanları ölçüsünde bakım yaptırıyor ama yaptırmayanlar da yolda kaldığında daha büyük sorunlarla karşılaşıyorlar"

şeklinde uyarıda bulundu.

Traktör bakımının yılda bir kez düzenli olarak yapılması gerektiğini belirten Kısa, özellikle yağ ve filtre bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, fren, debriyaj ve ön düzen gibi kritik parçaların da düzenli olarak kontrol edilmesinin önemine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN