Fransa'dan İngiltere'ye gitmeye çalışıyorlardı… En az 8 ölü: Manş Denizi'nde göçmen teknesi alabora oldu

Fransa'dan İngiltere'ye gitmeye çalışıyorlardı… En az 8 ölü: Manş Denizi'nde göçmen teknesi alabora oldu

Fransa’dan İngiltere’ye gitmeye çalışan göçmenlerin bulunduğu teknenin Manş Denizi’nde alabora olması nedeniyle en az 8 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Fransız yetkililer, teknenin 59 kişiyi taşıdığı bilgisini paylaşırken, düzensiz göçmenlerin Eritre, Sudan, Suriye, Afganistan, Mısır ve İran asıllı oldukları kaydedildi.

İngiltere'ye gitmek isteyen düzensiz göçmenlerin uğrak rotası Manş Denizi'nde göçmen teknesinin alabora olmasına ilişkin konuşan Pas-de-Calais Valisi Jacques Billant, Wimereux kasabası yakınlarından denize açılan ve 59 kişiyi taşıyan teknenin battığını kaydetti.

Teknedeki düzensiz göçmenlerin, Eritre, Sudan, Suriye, Afganistan, Mısır ve İran asıllı olduğu bilgisini paylaşan Vali Billant, "Bilanço korkunç, 8 kişinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz" diye konuştu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Billant, yaralanan biri bebek 6 düzensiz göçmenin durumunun da ağır olduğunu kaydetti. Yaralı düzensiz göçmenler civardaki hastanelere sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma açıldı.

Fransa Denizcilik İdaresi, dün gece Manş Denizi’ni geçmeye çalışan düzensiz göçmen teknesinin alabora olduğu yönünde bilgi aldıklarını ve ardından harekete geçtiklerini bildirdi.

20 jandarmanın ve 50’den fazla kurtarma görevlisinin yer aldığı çalışmalar, 20’ye yakın tekne ve bir drone ile gerçekleştirildi.

2023’TE 30 BİN GÖÇMEN GEÇTİ

3 Eylül’de Manş Denizi’ni geçmeye çalışan 12 düzensiz göçmen hayatını kaybetmiş, olay, bu yılın Manş Denizi'nde kaydedilen "en ölümcül düzensiz göçmen kazası" olarak kayıtlara geçmişti.

Yaklaşık 30 bin göçmen geçen yıl Manş Denizi'ni geçerek Fransa'dan İngiltere'ye ulaşmıştı. İngiltere ve Fransa yasa dışı göçmen akışını önlemek için güvenlik tedbirlerini sıkılaştırma konusunda uzlaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN