Eskiyen mobilyanızı çöpe atmayın IKEA'ya verin! Hem para kazanın hem de eskilerinizden kurtulun

Eskiyen mobilyanızı çöpe atmayın IKEA'ya verin! Hem para kazanın hem de eskilerinizden kurtulun

Dünyanın en büyük mobilya üreticilerinden olan IKEA, ikinci el mobilya pazarına da el attı. IKEA’nın bu yenilikçi girişimi kapsamında artık eskiyen mobilyalarınız çöpe değil IKEA’ya gidecek. Siz de bu sayede hem para kazanacak hem de eskilerinizden kurtulacaksınız…

ESMAGÜL KOÇAK

Dünyanın en büyük mobilya üreticisi olan IKEA, son yıllarda büyüme stratejisini sürdürülebilirlik ve e-ticarete yönlendirdi. Geçen yıl 53 milyar dolarlık cirosuyla küresel mobilya pazarının %9'unu kontrol eden İsveçli dev, ikinci el mobilya pazarına da el atarak daha çevreci ve kazançlı bir platform oluşturmayı hedefliyor. Yeni sistem sayesinde, insanlar eski IKEA mobilyalarını çevrimiçi olarak satabilecek ve bu satışlardan para kazanacak.

IKEA müşterileri hali hazırda mağazalara getirilen eski mobilyaları firmaya geri satabiliyor. 2022'de bu hizmetten 200 binden fazla müşteri faydalandı. Şimdi ise Oslo ve Madrid’de başlatılacak pilot proje ile bu sistem genişletiliyor. Müşteriler IKEA'nın önerdiği fiyatlarla mobilyalarını platformda listeleyip, doğrudan yeni alıcılara satabilecek. Satış fiyatı üzerinden %15 bonus kazanmak isteyenler, ödemeyi IKEA kuponuyla alma seçeneğini de tercih edebilecek.

ikea-ikinci-el-pazarina-giris-yapiyor-1.jpg

ÇEVRECİ BİR HEDEF: DAHA FAZLA BÜYÜME VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

IKEA'nın bu hamlesi sadece satışları artırmakla kalmıyor, aynı zamanda şirketin çevreci hedeflerine de katkı sağlıyor. 2016’dan bu yana operasyonlarından kaynaklanan karbon emisyonlarını yarı yarıya azaltan firma, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiş durumda. Şirket, mağazalarında tüketilen enerjinin %80’ini yenilenebilir kaynaklardan elde ediyor. Almanya’da işletilen 23 güneş enerjisi santrali ve 5 rüzgar çiftliği ile de çevreye duyarlı bir yaklaşımı destekliyor.

ikea-ikinci-el-pazarina-giris-yapiyor-2.jpg

IKEA’DAN KÜÇÜK MAĞAZA VE PLANLAMA MERKEZLERİ ATILIMI

Şirket ayrıca büyük mağazalarını küçük planlama merkezlerine dönüştürerek, müşterilere daha hızlı ve kolay hizmet sunmayı hedefliyor. Londra ve Manhattan’da merkezi bölgelerde açılan küçük mağazalar ile IKEA, daha fazla şehir içi müşteri çekmeyi planlıyor.

IKEA'nın bu yenilikçi platformu, hem eski mobilyalarınızı değerlendirmenizi hem de çevreye katkı sağlamanızı mümkün kılıyor. Eski mobilyalarınızı çöpe atmak yerine IKEA'ya geri vererek kazanç sağlayabilir ve sürdürülebilir bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN