İçli köfte tadında avcı böreği! Çaya misafir varsa kesin yapın: Eşiniz övdükçe görümce çatlayacak

İçli köfte tadında avcı böreği! Çaya misafir varsa kesin yapın: Eşiniz övdükçe görümce çatlayacak

Evde geçirdiğimiz vakitleri lezzetli bir yemekle taçlandırmak, sofralarımızı zenginleştirmenin en keyifli yollarından biridir. Bu haberimizde, içli köftenin eşsiz tadını anımsatan, fakat ondan daha pratik bir alternatif olan avcı böreği tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, özellikle et severler için vazgeçilmez bir seçenek olacak.

Avcı böreği, adını sadece avcılara özgü bir lezzet gibi taşısa da, sofralarımızın baş tacı haline gelmiş durumda. İçli köfte lezzetini andıran bu muazzam börek, dışı çıtır içi ise tam bir lezzet patlaması sunuyor. Özellikle pikniklerde ve misafir ağırlamalarında fark yaratan avcı böreği, hazırlaması pratik olmasının yanı sıra sunumuyla da göz dolduruyor.

MALZEMELER

5 adet yufka

İç harcı için:

400 gram dana kıyma

3 orta boy soğan

1 su bardağı ceviz

1 su bardağından bir parmak eksik ince bulgur

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1/2 (yarım) tatlı kaşığı köfte baharatı (tercihe bağlı)

Kızartmak için;

3-4 tane yumurta

Galeta unu

Sıvı yağ

avci-boregi-tarif-yn.jpg

YAPILIŞI

  • Öncelikle kıymayı suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz suyunu çeken kıymaya sıvı yağını ve ince ince kıyılmış soğanı ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
  • Diğer yandan ince bulguru sıcak su ile ıslatmaya bırakıyoruz.
  • Cevizleri de ince kıyıp kenara alıyoruz. Kavrulan kıymaya ıslanan bulguru cevizi baharatları alıp iyice karıştırıyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkıncaya kadar soğumaya bırakıyoruz. Üst üste bütün halinde açtığımız yufkaları üçgen şeklinde 8 eşit halde kesiyoruz.
  • Her bir üçgen yufkadan iki tanesini üst üste koyarak kıymalı içten 1-2 kaşık koyarak sigara böreği sarar gibi sarıp kenara alıyoruz.
  • Yani 5 yufkadan 20 adet börek elde ediyoruz.
  • Geniş bir tabakta yumurtaları çatal yardımıyla çırpıyoruz .
  • Diğer tabağa da galeta ununu koyuyoruz. Her bir böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartıyoruz.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN