Üç bakan yardımcısı görevden alındı

Üç bakan yardımcısı görevden alındı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nda bakan yardımcılarını görevden aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci ve Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz Yasin görevden alındı.

BAKANLIKLARA ATAMA

Atama kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Muhammet Bilal Macit, Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Musa Heybet, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Ayfer Erkoç göreve getirildi.

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

GÖREVDEN ALMA VE ATAMA KARARLARI

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Kültür ve Türizm Bakanlığı’nın değişik kademelerine görevden alma ve bazı kurum ve kuruluşların yönetim kurulu üyeliklerine de atamalar yapıldı.

Buna göre: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, görevden alındı yerine Erhan Karakaya ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay atandı.

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Kerim Taşkıran,Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Muhammed Talha Pamukçu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda açık bulunan Başkan Yardımcılığı'na, Murat Kazancı getirildi.

Görevden alınan Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun yerine Ridvan Duran, TÜBİTAK Başkanlığı'na Prof.Dr.Orhan Aydın,Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN