Kıyır kıyır olsun istiyorsanız bir kaşık bundan ekleyin! Çörekotu ve tereyağlı kandil simidi: Isırdığınızda ağızda dağılıyor

Kıyır kıyır olsun istiyorsanız bir kaşık bundan ekleyin! Çörekotu ve tereyağlı kandil simidi: Isırdığınızda ağızda dağılıyor

Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze uzanan bir gelenek, özellikle kandil gecelerinde sofralarımızı şenlendiren, şehrin her köşesinde karşılaştığımız bir tat: Kandil Simidi. Geçmişin zarif tatlarından biri olan bu lezzet, hem görünümü hem de tadıyla misafirlerin beğenisini kazanıyor. İşte, bu geleneksel tatlıyı evde hazırlamanız için adım adım bir tarif.

Kandil geceleri, Müslümanlar için manevi bir önem taşırken, bu özel zamanlarda yapılan geleneksel ikramlar da oldukça kıymetlidir. Bu ikramların başında ise, hamur işleri arasında özel bir yeri olan Kandil Simidi gelir. Osmanlı mutfağının zarif tatlarından biri olan bu simit, hem görünümüyle hem de lezzetiyle damaklarda iz bırakır. İşte, bu tarihi tatlıyı kendi mutfağınızda hazırlamak için ihtiyacınız olan detaylı tarif ve ipuçları.

MALZEMELER

125 gr oda ısısında tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kaşığı sirke

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un ( 200 ml bardakla )

Üzerine sürmek için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susamlı yapmak için;

1 adet çırpılmış yumurta

1 tatlı kaşığı pekmez

Yarım su bardağı su

maxresdefault-001.jpg

YAPILIŞI

  • Karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı, sirke, yumurta, tuz, toz şeker, mahlep hepsini karıştırıyoruz.
  • Unu bir bardak bir bardak ekleyerek yoğuruyoruz, üzerini örtüp biraz dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bir karış uzunluğunda çubuk elde edip iki ucu birleştirip yuvarlak halka şekli verip uçlarını iyice yapıştırıyoruz, sadece çörek otlu yapacaksak yumurta sarısı sürüp çatalla çizgiler atıyoruz çörek otu serpiyoruz.
  • Eğer tamamen susama batmış yapacaksak bir kasede yumurtayı çırpıyoruz, içine yarım su bardağı su ve bir tatlı kaşığı pekmez koyup karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız halkaları bu suya bandırıp çıkartıp susama buluyoruz, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz, 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığınız kandil simitlerini soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN