Bakan Fidan, İspanya'nın Filistin desteğini takdirle karşıladı

Bakan Fidan, İspanya'nın Filistin desteğini takdirle karşıladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya'nın Filistin davasına verdiği desteği takdirle karşıladıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya'nın Filistin davasına verdiği destek hakkında olumlu bir değerlendirmede bulundu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İspanya'nın Filistin'e olan desteğinin takdirle karşılandığı belirtildi.

MADRID'DE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÜZERİNE GÖRÜŞMELER

Fidan, Madrid'deki toplantılarda İİT ve Arap Birliği Temas Grubu ülkeleriyle bir araya geldiklerini hatırlatarak, “İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile de görüştüğümüz Madrid temaslarımızda, iki devletli çözüme olan desteğin arttığını gözlemliyoruz.” ifadesini kullandı. Bu görüşmeler, Avrupa ülkelerinin Filistin'i tanıma ve Uluslararası Adalet Divanı'ndaki davaya müdahil olma eğiliminde olduklarını gösterdi.

İSRAİL'İN ULUSLARARASI SİSTEMDEKİ ROLÜ VE AVRUPA'NIN YAKLAŞIMI

Fidan, “İsrail'in hiçbir bedel ödememesinin ve ABD tarafından kayıtsız şartsız desteklenmesinin uluslararası sistemi çöküntüye uğrattığını” vurgulayarak, bu durumun Batılı ülkeler tarafından da anlaşılmaya başlandığını belirtti. Dünya kamuoyunun Filistin meselesini daha adil bir bakış açısıyla değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM: İSRAİL İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT

Bakan Fidan, iki devletli çözümün hem Filistin hem de İsrail için barış ve güvenlik sağlayacağını, bu fırsatın İsrail için tarihi bir şans sunduğunu belirtti. Fidan, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ve umarız ki çok geç olmadan bu fırsatı kullanırlar dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN