Danilo Şef'in annesinin tarifi! İtalyan usulü lazanyanın sırrı buymuş: Lüks restoranlarda böyle yapılıyor

Danilo Şef'in annesinin tarifi! İtalyan usulü lazanyanın sırrı buymuş: Lüks restoranlarda böyle yapılıyor

İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lazanya, herkesin mutlaka tatması gereken, kat kat hamurun arasında saklı soslarla damaklarda iz bırakan bir yemek. Ancak bu tarif, ünlü şef Danilo Zanna’nın annesinden geliyor. İşte Danilo Şef'in annesinin tarifi!

Gastronomi dünyasında ün kazanmış olan Danilo Zanna, yalnızca televizyonlardaki şef kimliğiyle değil, aynı zamanda köklerine sadık kalarak hazırladığı geleneksel tarifleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. İtalyan mutfağının en nadide lezzetlerinden biri olan lazanya, Danilo Şef’in annesinin mutfağından sofralarımıza uzanan bir tarif olarak ön plana çıkıyor. Hem aile sıcaklığını hem de İtalya’nın o eşsiz aromalarını bir tabakta buluşturan bu lazanya, gerçekten tadılması gereken bir lezzet. İşte o tarifin detayları...

MALZEMELER

500 gr patlıcan

300 gr tuzlu ricotta peyniri

Lazanya yaprağı için;

200 gr un

2 büyük yumurta

Domates sosu için;

1 kg domates (kabukları soyulmuş)

1 diş sarımsak

6 yaprak fesleğen

Sızma zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Ricotta kreması için;

1 kg ricotta peyniri (inek sütünden)

200 ml süt

Tuz

Karabiber

653969dce4bfdd2724847ef3.webp

YAPILIŞI

  • Lazanya hamurunu hazırlamak için unu tezgâha alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Yumurtaları unun ortasına kırın, çatalla hafifçe yumurtaları çırpıp unla karıştırmaya başlayın.
  • Tüm unu yumurtalara yedirene kadar malzemeleri parmaklarınızla karıştırın. Hamur kıvam almaya başlayınca iki elinizle yoğurun.
  • En az 10 dakika kuvvetlice yoğurduktan sonra top haline getirip streç filme sarın, hamuru elastikiyetini kaybetmesi için en az 30 dakika dinlendirin.
  • Hamuru 2 parçaya bölüp parçaları top haline getirin, elinizle yassılaştırarak inceltin. Daha sonra merdane yardımıyla iyice unlanmış tezgâhta açın. İncelttiğiniz hamurları lazanya boyutunda, dikdörtgen şekilde kesin.
  • Bir tencereye su koyun, kaynayınca tuz atın. Kaynayan tencerede lazanya yapraklarını tek tek 2-3 dakika haşlayıp sonrasında hemen soğuk su dolu bir kabın içerisine alın. Soğuyan hamurları birbirine yapışmaması için zeytinyağlayıp kenarda bekletin.
  • Hamur dinlenirken diğer hazırlıkları yapalım. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, rendelenmiş 1 diş sarımsağı ekleyin. Üzerine rendelenmiş domates, tuz, karabiberi ekleyip sosu pişirin. Piştiğinde fesleğen yapraklarını ilave edip ocağın altını kapatın.
  • Patlıcanları yıkayıp halka halka dilimleyin. Bir tavayı ısıtın, sıvıyağda patlıcanları altın rengi olana kadar kızartın.
  • Ricotta kreması için bir kâsede ricotta peynirini sütle seyreltin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Bir başka kaba, tuzlu ricotta peynirini rendeleyin.
  • Bir fırın tepsisi alın, bir kat domates sosunu yayın. Bir kat lazanya, bir kat domates sosu, bir kat ricotta kreması, bir kat patlıcan ve bir kat rendelenmiş tuzlu ricotta peyniri dizin. Tüm malzemeler bitene kadar katmanları bu sırayla devam ettirin. En üstte mutlaka rendelenmiş tuzlu ricotta peyniri olsun.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Lasagna alla norma’yı sıcak sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN