Altın 100 Bin liraya dayanacak! Ekonomistler değil, dünyaca ünlü banka açıkladı: Sadece birkaç ay kaldı

Altın 100 Bin liraya dayanacak! Ekonomistler değil, dünyaca ünlü banka açıkladı: Sadece birkaç ay kaldı

Altın yatırımcılarını sevindirecek tahmin geldi. Bu sefer ekonomistler değil, dünyaca ünlü banka açıkladı. Bu açıklamaya göre sadece birkaç ay sonra altın 100 Bin liraya dayanacak. İşte detaylar…

Türkiye’de altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs’tan dikkat çeken bir tahmin geldi. Banka, gelecekteki altın fiyatları hakkında yaptığı açıklamada, ons altının önümüzdeki yılın başında 2700 dolara ulaşabileceğini öngördü.

GOLDMAN SACHS’TAN OLUMLU ALTIN TAHMİNİ

ABD’li uluslararası yatırım bankacılığı devlerinden Goldman Sachs, yayımladığı notta ons altın fiyatının 2025’in başlarında 2700 doları göreceğini duyurdu. Bu tahmin, bankanın altın fiyatları hakkındaki olumlu görüşünü ve global piyasalarda yaşanan gelişmeleri yansıtıyor.

goldman-sachs-altin-tahmini-2.jpg

MERKEZ BANKALARININ GÜÇLÜ TALEBİ VE FED BEKLENTİSİ

Goldman Sachs analistleri Lina Thomas ve Daan Struyven, merkez bankalarının altın talebinin güçlü olduğunu vurguladı. Ayrıca, Federal Rezerv’in (Fed) bu haftaki politika toplantısında faiz indirimine gitme beklentilerine de dikkat çekti. Analistlerin hazırladığı notta, “Ekonomistlerimizin Çarşamba günü 25 baz puanlık Fed indirimi baz senaryosu altında altın fiyatlarında bir miktar taktiksel düşüş görsek de, uzun altın ticareti tavsiyemizi ve 2025'in başlarında 2700 dolar fiyat hedefimizi yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

goldman-sachs-altin-tahmini-1.jpg

ALTIN FİYATLARINDAKİ KISA VADELİ DÜŞÜŞ VE UZUN VADELİ BEKLENTİLER

Goldman Sachs’ın tahminine göre, altın fiyatlarında kısa vadeli bir düşüş yaşanabileceği belirtiliyor. Bu düşüşün, Fed’in olası faiz indirimlerinden kaynaklanacağı öngörülüyor. Ancak, uzun vadede altın ticareti yapmayı planlayan yatırımcılar için 2700 dolar hedefi, güçlü bir yatırım fırsatı sunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN