Şimdi tam mevsimi! Bu tarifle lüks balık lokantaları evinize geliyor, kokusu eve sinmiyor: İşte fırında palamut tarifi

Şimdi tam mevsimi! Bu tarifle lüks balık lokantaları evinize geliyor, kokusu eve sinmiyor: İşte fırında palamut tarifi

Sofralarımıza lezzet katan palamut, bu dönemin vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Özellikle fırında pişirilen palamut, hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu enfes balığı nasıl en lezzetli şekilde hazırlayabilirsiniz? İşte size adım adım fırında palamut tarifi...

Sonbaharın gelişiyle birlikte balık sezonu da açıldı ve balıkseverlerin sabırsızlıkla beklediği dönem nihayet başlıyor. Özellikle Eylül ve Ekim ayları, palamutun en lezzetli olduğu zamanlar. Palamut, hem doyurucu hem de besleyici bir balık olmasının yanı sıra, fırında pişirildiğinde enfes bir tat sunuyor. Şimdi, sofralarınıza denizden gelen bu eşsiz lezzeti nasıl taşıyacağınızı adım adım anlatacağız.

MALZEMELER

2 adet palamut

2 adet soğan

3-4 adet yeşil biber

3 adet domates

5-6 dal maydanoz sapı

Tuz

İstenilen baharatlar

1 tatlı kaşığı tereyağı

Balığı soslamak için;

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı Kekik

2 tatlı kaşığı limon suyu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

soslu-palamut-0eef38d7-e8ea-4828-92d8-e65f3e872033.webp

YAPILIŞI

  • Balıkçılar palamutu temizleyip doğradığı için bize güzelce yıkamak kalıyor. Öncelikle yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz balığı bir kasenin içerisine alarak üzerine tuz, karabiber, pul biber, kekik, limon suyu ve zeytin yağını ekleyerek ezilmeyecek şekilde karıştırıyoruz ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar bir kenarda bekletiyoruz.
  • Bu arada soğan ve domatesleri halka halka doğrayarak fırın tepsimizin tabanına diziyoruz. Biraz tuz ve istediğimiz baharatları da ekerek üzerine balıkları diziyoruz, aralara yeşil biberleri, 5-6 dal maydanoz sapını ve 1’er çay kaşığı tereyağını aralara yerleştiriyoruz.
  • Üzerine kalan sosu ve küçük bir çay bardağı kadar su ekleyerek, üzerini yağlı kağıt yada alüminyum folyoyla kapatarak 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz.
  • 15 dakika kadar piştikten sonra üzerini açarak 15-20 dakika kadar daha pişirerek üzeri kızarınca fırından alıyoruz ve servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN