Bakan Tekin: Danıştay’ın esasa ilişkin kararını bekliyoruz

Bakan Tekin: Danıştay’ın esasa ilişkin kararını bekliyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarını yapmak için Danıştay kararını beklediklerini yineledi. Bakan Tekin, “Şu anda Danıştay kararı yok, yürütme durdurma talebi reddedildi. Yönetmelik iptali ile ilgili esasa ait kararı bekliyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) söz verdiği 20 bin öğretmen atamasını hâlâ gerçekleştirmedi. Okullar 9 Eylül’de açıldı, öğretmen açığını karşılamak için ücretli öğretmenler sınıflardaki yerini aldı ancak sözleşmeli öğretmen atamaları yapılmadı.

‘DAVA SONUCUNU BEKLİYORUZ’

Atamaların gerçekleşmesi için önce sözlü mülakat sonuçlarının açıklanması gerekiyor. MEB ise mülakatları açıklamak için Danıştay’a açılan ‘yüzde 50 mülakat’ kararının iptaline ilişkin dava sonucunu bekliyor. Bakan Tekin konuya ilişkin, “Bazı arkadaşların davaları yetkisizlik sebebiyle reddedildi, bu bir karar değil. Danıştay'ın kararı bize ulaştığında kararımızı açıklarız. Şu anda Danıştay kararı yok, yürütme durdurma talebi reddedildi. Yönetmelik iptali ile ilgili esasa ait kararı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘KAYIT PARASI ALINDIĞINI KABUL ETMİYORUM”

Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında konuşan Tekin, okullarda kayıt parası alındığına dair şikayetleri de değerlendirdi. Konunun okul idarecilerinin “itibarını sarstığını” savunan Tekin, “Kayıt ücreti alınıyor ifadesi öğretmen, idareci arkadaşlarımızı zan altında bırakabilecek ciddi itham. Çünkü kayıt yaptıracakları okul mekanizması yok. Hal böyle iken kayıt ücreti isteniyor denmesi biraz abes açıkçası. Bunu kabul etmiyorum. Bunu okuldaki idarecilerimize karşı itibar sarsıcı bir söylem olarak değerlendiriyorum. Şu anda kayıtla ilgili olarak yürüyen süreç, kayıt ücreti ya da zorla ücret alınıyor ifadesi gerçekleri yansıtmıyor. Hala bu konuda şikayeti olan varsa bakanlığımıza ulaşsınlar gereğini yapalım.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN