Bu köy yıldırımı mıknatıs gibi çekiyor! Köylü yağmurlu havada dışarı çıkamaz oldu, yetkililerden yardım istediler

Bu köy yıldırımı mıknatıs gibi çekiyor! Köylü yağmurlu havada dışarı çıkamaz oldu, yetkililerden yardım istediler

Bu köyün özelliği, yıldırımı mıknatıs gibi çekmesi! Köylüler, yağmurlu havada dışarıya çıkmaya korkar oldu! Yetkililerden yardım istediler...

Elazığ'ın Çalıca köyüne bağlı Ağılcık mezrasında yaşayan vatandaşlar, yağmurlu havalarda dışarı çıkmaya çekiniyor. 5 yıl içerisinde 50 metrekarelik bir alanın içine 3 kez yıldırım düşmesi, köy halkını endişeye sevk etti. Normal şartlarda yüksek rakımlı olduğu için az yağış alan bölgede yaşanan bu sık tekrar, vatandaşların aklında manyetik bir alan olabileceği şüphesini uyandırdı.

VATANDAŞLAR KORKU İÇİNDE

yildirim-1.webp

Bölgede yaşayan Şefik Erol, yıldırım olaylarının dikkat çekici olduğunu belirterek, daha önce babasına ait tarlada dut ve badem ağaçlarına yıldırım düştüğünü söyledi. Erol, "Bu tarla babama ait, ben de 2 aydır dışarıdaydım. Yıllar önce buradaki dut ağacına yıldırım düşmüştü. Birkaç yıl önce de aşağıda bulunan badem ağacına yıldırım düşmüştü. Aynı bölgede 30 metre arayla yıldırımın düşmesi düşündürücü bir konu. Acaba burada manyetik bir şey mi var? Aynı bölgeye yıldırımın düşmesi bizim dikkatimizi çekti. Yetkili kurumlara bildirdik belki sebebi araştırılır. Bizim bilmediğimiz sebepler olabilir" dedi. Vatandaşlar, yaşanan olayların ardından yetkililerden inceleme yapılmasını istiyor.

50 METREKARE ALANA 3 KERE YILDIRIM DÜŞTÜ

yildirim.webp

Mezranın sık yağış alan bir yer olmamasına rağmen bu olayların yaşanması, köy sakinlerinin endişelerini artırdı. Şefik Erol, "Burası sürekli yağış alan bir bölge değil. Yüksek olduğu için çok nadir yağış alır. Çok fazla yağış almamasına rağmen bu bölgeye sürekli yıldırım düşüyor. Benim bildiğim 50 metrekare alan içerisine 3 defa yıldırım düştü. Burada manyetik bir şey mi var diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN