The Notebook’un yıldızından veda

The Notebook’un  yıldızından veda

Etkileyici aşk filmlerinden ‘The Notebook’’teki rolü ile hafızalarda iz bırakan Oscar ödüllü aktris Gena Rowlands 94 yaşında vefat etti. Haziranda alzaymır teşhisi konulan oyuncunun filmde de aynı hastalıkla boğuşan bir kadını canlandırması, ‘senaryo gerçek oldu’ yorumlarına neden olmuştu.

Beyazperdenin en iyi aşk filmlerinden biri olarak kabul edilen ‘The Notebook’ (Not Defteri) filmindeki rolü ile hafızalarda iz bırakan Oscar ödüllü aktris Gena Rowlands 94 yaşında vefat etti.

Rowlands’a haziran ayında alzaymır teşhisi konmuştu. Başarılı aktristin, oğlu Nick Cassavetes tarafından yönetilen ‘The Notebook’da da alzaymır olan bir kadını canlandırması, ‘senaryo gerçek oldu’ yorumlarına neden olmuştu. Sanatçının Kaliforniya’daki evinde öldüğü oğlu tarafından doğrulandı.

Rowlands’ın eşi John Cassavetes tarafından yönetilen 1974 yapımı draması ‘A Woman Under the Influence’ filmindeki Mabel Longhetti rolü, oyuncuya iki Oscar adaylığından ilkini getirdi. Diğer adaylık ise yine eşi tarafından yönetilen ‘Gloria’ (1980) içindi. Kasım 2015’te oyunculuğu bıraktığını açıklayan aktrist, Governors Ödülleri’nde fahri Akademi Ödülü’ne layık görüldü.

4 Emmy ve 2 Altın Küre ödüllü Rowland’a uzun yıllardır devam ettirdiği oyunculuk kariyeri için 2016’da onursal Oscar ödülü verildi. ‘The Notebook’ filminin yirminci yıl dönümünde hayatını kaybeden Rowland bir süre önce Variety’e verdiği bir demeçte, “Bu kadar uzun süre çalışmak mı? Bu kadar uzun süre yaşayacağımı düşünmemiştim bile” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN