Elektrikli otomobil defteri kapanıyor! Satılan araç başına milyarlarca dolar para cezası yolda

Elektrikli otomobil defteri kapanıyor! Satılan araç başına milyarlarca dolar para cezası yolda

Talebin düşmesiyle birlikte elektrikli otomobil defteri kapanıyor. Avrupa’daki satışlarda yaşanan ciddi düşüşler hedefin altında kalırken, satılan araç başına milyarlarca dolar para cezasının gelmesi de muhtemel. İşte detaylar…

Avrupa'daki otomobil endüstrisi, elektrikli araçlara olan talebin gerilemesi nedeniyle 2025 yılına kadar belirlenen katı emisyon hedeflerini kaçırma riskiyle karşı karşıya. Bu durum, otomobil üreticilerini toplamda 15 milyar avro (12,6 milyar sterlin) para cezası riskiyle karşı bırakabilir.

AVRUPA’NIN EMİSYON HEDEFLERİ VE CEZALAR

2025 yılı için belirlenen hedefler doğrultusunda, yeni otomobillerin ortalama emisyon değerlerinin mevcut ortalama 116 g/km'den 94 g/km'ye düşürülmesi bekleniyor. Ancak, elektrikli araç satışlarının düşmesi nedeniyle otomobil üreticilerinin bu hedefe ulaşamaması ihtimali bulunuyor. Eğer elektrikli araç satışları bugünkü seviyede kalırsa, Avrupa otomobil endüstrisi ya 15 milyar avro ceza ödeyecek ya da 2,5 milyondan fazla aracın üretiminden vazgeçmek zorunda kalacak.

elektrikli-arac-saticilarina-ceza-1.jpg

Cezalar, kilometre başına her gram CO2 için 95 avro olarak hesaplanacak ve satılan araç sayısıyla çarpılacak, bu da cezaların hızla artmasına neden olacak.

FORD VE VOLKSWAGEN CEZANIN EŞİĞİNDE

Ford ve Volkswagen, 2025 emisyon hedefine en uzak olan otomobil üreticileri arasında yer alırken, hibrit model yelpazesiyle Toyota hedefe en yakın marka konumunda. Hyundai, Kia ve Stellantis gibi diğer üreticiler ise hedeflere ulaşmaya daha yakın. Ancak, filolarının ortalama emisyon değerlerini düşüremezlerse, satılan araç başına birkaç yüz avroluk para cezası riskiyle karşı karşıya kalacaklar.

elektrikli-arac-saticilarina-ceza-2.jpg

SATIŞLAR DÜŞTÜ

Avrupa'da temmuz ayında elektrikli araç satışları yüzde 10,8 oranında düştü. EV'lerin pazar payı ise geçen yılın aynı ayında yüzde 13,5'ten yüzde 12,1'e geriledi. Almanya'da kaydedilen yüzde 36,8'lik büyük düşüşün başlıca nedeni olarak hükümet teşviklerindeki azalma öne çıkıyor.

Bu gelişmeler, Avrupa otomobil endüstrisinin gelecekteki emisyon hedeflerine ulaşma çabalarını ve bu süreçte karşılaşabilecekleri mali zorlukları gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN