Gençler sever deyip üretmeye başladı, Coca-Cola ve Pepsi’ye rakip oldu! Dev Türk şirketi 100 ülkeye ihracat yapıyor

Gençler sever deyip üretmeye başladı, Coca-Cola ve Pepsi’ye rakip oldu! Dev Türk şirketi 100 ülkeye ihracat yapıyor

Osman Oğuz tarafından gençler sevdiği için kurulan ve üretime başlayan tesis yıllar içinde devleşerek Türkiye’nin önde gelen markalarından biri oldu. Şimdilerde her yerde olan dev Türk şirketi 100 ülkeye ihracat yapıyor…

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden olan Oğuz Gıda ve Oğuz İçeceğin hikayesini Vahap Munyar kaleme aldı. EKONOMİ Gazetesi Adana Temsilcisi Selçuk Altun’un rehberliğinde Oğuz Gıda ve Oğuz İçecek tesislerine ziyaret gerçekleştiren Munyar, şirketin geçmişten bugüne geldiği noktayı şöyle kaleme aldı:

“EKONOMİ Gazetesi Adana Temsilcisi Selçuk Altun’un rehberliğinde, Şeref Oğuz ve Oğuz Holding’in Genel Müdürü Osman Nuri Oğuz ile Adana’daki sanayi tesislerini gezme fırsatı bulduk. Bu gezide, Oğuz Gıda ve Oğuz İçecek tesislerinde yaptığımız ziyaretler, holdingin köklü geçmişini ve genişleyen iş alanlarını gözler önüne serdi.

AİLENİN İŞ HAYATINA BAŞLANGICI

Osman Nuri Oğuz, ailesinin iş hayatındaki kökenlerini ve Oğuz Holding’in gelişimini anlattı:

  • Dedem rahmetli Osman Oğuz, Malatya’nın Darende ilçesinden Adana’ya taşınmış ve burada gıda toptancılığına başlamıştı.
  • Babam rahmetli Hacı Oğuz, 1996 yılına kadar bu alanda faaliyet gösterdi. Ancak market zincirlerinin yaygınlaşmasıyla gıda toptancılığını sonlandırıp sanayiye geçiş yapmaya karar verdik.
  • Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde Oğuz Gıda tesislerinin temellerini attık. İlk olarak meyve suyu üretimine başladık ve zamanla bu alanda çeşitlenmeye gittik.

oguz-gida-1.jpg

SANAYİYE GİRİŞ VE ÜRETİM ÇEŞİTLİLİĞİ

Osman Nuri Oğuz, sanayiye giriş süreçlerini ve üretim alanlarını detaylandırdı:

  • Başlangıçta karton kutularda meyve suyu üreterek pazara girdik, ardından gazlı içecekler, soğuk çay ve enerji içecekleri üretimine başladık.
  • Şu anda 5 ayrı tesiste üretim yapıyoruz: İki tesis Adana’da, diğerleri Konya, Sakarya ve Bolu’da yer alıyor.
  • Üretim yelpazemiz, alkolsüz içecekler ile geniş bir ürün yelpazesini kapsıyor. Türkiye pazarında, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra büyük üreticilerden biri olarak konumlanıyoruz.

İHRACAT VE YATIRIMLAR

Osman Nuri Oğuz, şirketin ihracat faaliyetleri ve yatırım stratejileri hakkında bilgi verdi:

  • İhracatımız 100 ülkeye ulaştı ve yıllık 25 milyon dolar seviyesinde. Ancak, son dönemde ihracat oranımız ciromuzun yüzde 10’una indi.
  • Şirketimizin toplam yatırım büyüklüğü 100 milyon Euro’yu buluyor ve ek olarak 15 milyon Euro’luk yeni yatırım yapıyoruz.

ŞİRKETLERİN LOKASYONLARI VE MARKALAR

Oğuz Holding bünyesindeki diğer şirketler ve markalar hakkında bilgiler aktarıldı:

  • Oğuz Gıda, Oğuz İçecek, Turan Menba, Starkon Gıda, Daren Lojistik, ve Oğuz Tarım gibi şirketler holding çatısı altında faaliyet göstermekte.
  • Ürün portföyümüzde Juss meyve suları, Black Burn enerji içeceği, Malton, Sarıyer Gazoz, ve Oğuz Süt gibi markalar yer alıyor.

oguz-gida-2.jpg

TARIM VE HAYVANCILIK YATIRIMLARI

Osman Nuri Oğuz, Oğuz Tarım ve Hayvancılık yatırımları hakkında şu bilgileri paylaştı:

  • 10 yıl önce 4 bin dönüm çöl gibi bir arazi satın aldık. Su kuyuları açıp arazinin tarıma kazandırılması için çeşitli çalışmalar yaptık.
  • Arazinin bir kısmını elma bahçesi olarak değerlendirdik ve Oğuz Süt markasıyla süt üretimine başladık.

ENERJİ YATIRIMLARI ve ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Oğuz Holding’in güneş enerjisi yatırımlarına da dikkat çeken Osman Nuri Oğuz, şu bilgileri verdi:

  • Şirketimiz, 14 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kurdu ve bu enerji ihtiyacımızın yüzde 50’sini karşılıyor. Çatı GES’i yatırımlarımız ise devam etmekte.

Oğuz Gıda’nın enerji politikaları, enerji verimliliğini artırma ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanmış durumda.

DARENDE’DEN DAREN’E

Osman Nuri Oğuz, Daren markasının kökenleri hakkında şunları söyledi:

  • Hacı Oğuz, Adana’ya yaptığı ilk sanayi yatırımlarında “Darende” adını kullanarak özlem duyduğu toprakları anmak istedi.
  • Bu bağlamda, “Daren” markasını da oluşturdu ve Daren Lojistik gibi alanlarda kullanıldı.

Oğuz Holding, sanayi yolculuğuna 1997 yılında Adana’da başlamış olup, günümüzde Türkiye’nin önemli meyve suyu üreticilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, dünya çapında bir içecek üreticisi olma hedefiyle emin adımlarla ilerliyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN