Kosova'da 16. PriFest Uluslararası Film Festivali başladı

Kosova'da 16. PriFest Uluslararası Film Festivali başladı

Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen 16'ncı PriFest başladı. Toplamda 20 filmin gösterileceği festival 15 Eylül'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Festivalde, kısa ve orta metrajlı filmlerin yanı sıra özel gösterimler, paneller ve konserler düzenlenecek.

Kosova'nın başkenti Priştine'de, bu yıl 16'ncısı düzenlenen PriFest Uluslararası Film Festivali başladı. Priştine'deki Armata sinemasında gerçekleştirilen törende yönetmen İsa Qosja'nın "Stork" isimli filmi gösterildi.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, açılış töreninde yaptığı konuşmada, şu anda ülkesinde sinema sektörüne her zamankinden daha fazla destek verildiğini söyledi.

PriFest'in Kosova'nın en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline geldiğini belirten Kurti, "Bu başarı, organizatörlerin ve katılımcı olarak sizlerin ve bizlerin kararlılığının ve vizyonunun kanıtıdır" dedi.

ANA KATEGORİ 'BALKAN FİLMLERİ'

Çağdaş İngiliz sinemasına ve Fransız sinemasının artan varlığına odaklanacak festivalin bu yılki ana yarışma kategorisi, 6 filmin aday olduğu "Balkan filmleri" kategorisi olacak.

Festivalde, kısa ve orta metrajlı filmlerin yanı sıra özel gösterimler, paneller ve konserler düzenlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN