Meyve ağacını gören köylüler şaşkına döndü! Böylesi ilk: ‘Bugüne kadar hiç görmedik’

Meyve ağacını gören köylüler şaşkına döndü! Böylesi ilk: ‘Bugüne kadar hiç görmedik’

İklim değişikliği ülke genelinde etkisini gösteriyor. O ilimizde bahçeye çıkan köylüler şaşkına döndü. Mevsim süreleri uzuyor mu? Meyve ağacında böylesi ilk kez görülüyor...

Çeşitli nedenlerle tüm dünyada kendini hissettiren küresel iklim değişikliği ülkemizde de etkilerini göstermeye başladı. Bahçeye çıkan köylüler meyve ağacını görünce şaşkına döndü.

Küresel iklim değişikliğinin etkileri her geçen gün daha belirgin hale gelirken, meyve ağaçlarında da sıra dışı olaylar yaşanmaya başlandı. Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Karaoğlu köyünde, bir erik ağacı aynı yıl içerisinde ikinci kez çiçek açarak köy sakinlerini şaşırttı. Bu durum, mevsimler arasındaki geçiş sürelerinin uzamasıyla ilişkilendirilirken, uzmanlar iklim değişikliğinin tarımsal üretime olan etkileri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Erik ağacı aynı yıl ikinci defa çiçek açtı

ERİK AĞACI İKİNCİ KEZ ÇİÇEK AÇTI

Karaoğlu köyünde yaşanan olay, yerel halk arasında büyük ilgi uyandırdı. Bir erik ağacının aynı yıl içinde iki kez çiçek açtığını gören köy sakinleri, şaşkınlıklarını dile getirdi. Vatandaşlar, "Bu yıl birincisini yedik, bu ikinci çiçek açışı. Erik bunda da olacak. Bugüne kadar böyle çiçek açtığını hiç görmedik" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN