Ordu ve Giresun'u bekleyen büyük tehlike! Ünlü profesör tüm milletvekillerini ve bölge halkını uyardı: Çöküyor...

Ordu ve Giresun'u bekleyen büyük tehlike! Ünlü profesör tüm milletvekillerini ve bölge halkını uyardı: Çöküyor...

Ordu ve Giresun’u bekleyen büyük tehlike gündemde. Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, bölgeyi tehdit eden o duruma dikkat çekerken, çökme tehlikesine vurgu yaparak hem tüm milletvekillerini hem de bölge halkını uyardı. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Prof. Dr. Osman Bektaş, Ordu-Giresun Havalimanı’ndaki tehlikeye dikkat çekti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ordu Havalimanı'nın inşaat süreci ve zemin sorunlarına ilişkin uyarılarda bulundu. Kansai Havalimanı örneğini hatırlatan Bektaş, Japonya’daki bu havalimanının zemin iyileştirme çalışmalarına rağmen hala çökmekte olduğuna değindi. Ancak Ordu Havalimanı'nda zemin iyileştirmesi yapılmadan, 36 milyon ton taş dolgu ile deniz üzerine inşa edilmesinin büyük bir hata olduğuna dikkat çekti.

60 GÜN GENİŞLETME VE BAKIM ÇALIŞMALARINA ALINMIŞTI

2015 yılında hizmete giren Ordu Havalimanı’nın uydudan yapılan bilimsel çalışmalarla çökme sorunu yaşadığı tespit edilmişti. 2023 yılında 10 gün, 2024 yılında ise 50 gün boyunca apron genişletme ve bakım gerekçesiyle uçuşlara kapatılan havalimanının geleceği büyük bir soru işareti oluşturuyor.

whatsapp-image-2024-09-19-at-07-08-05.jpg

Prof. Dr. Bektaş, bu durumun vatandaşın vergileriyle yapılan bir yatırım olduğunu vurgulayarak, vergi mükelleflerinin ve milletvekillerinin havalimanının akıbetini sorgulama hakkı olduğunun altını çizdi. Bektaş, bu sorunun sadece teknik bir mesele olduğunu ve Samsun ya da Trabzon havalimanlarına rant sağlamak amacıyla Ordu Havalimanı'nın kapatıldığına dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bu önemli uyarılar, bölgedeki vatandaşların ve yetkililerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN