Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 19 Eylül hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 19 Eylül hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8 Eylül verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 19 Eylül Perşembe Türkiye geneli hava durumu…

19 Eylül 2024 tarihinde Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu geçerken, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz ile İç Anadolu ve Karadeniz'de etkili olacak yağışlar, yer yer kuvvetli olabilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Batı Karadeniz ve bazı doğu illerinde yaşanabilecek olumsuzluklar için uyarılarda bulundu.

4.jpg

HAVA DURUMU DETAYLARI

Bugün ülkemiz genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olarak tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir'in kuzey ve doğu kesimleri, Çanakkale'nin iç bölgeleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi. Yağışların, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Adana'nın kuzeydoğusu, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIK DEĞİŞİMİ

Hava sıcaklıklarının Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarın genel olarak kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın kuzeydoğusu, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

sicak.jpg

BÖLGELERİN HAVA DURUMU

MARMARA

Marmara Bölgesi genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle doğu kesimlerinde ve Balıkesir'in kuzey ve doğusunda sağanak yağışlar bekleniyor.

İstanbul: 26°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.

Edirne: 26°C, parçalı ve çok bulutlu.

EGE

Ege Bölgesi'nde ise parçalı, iç kesimlerin ise çok bulutlu olması tahmin ediliyor. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

İzmir: 30°C, parçalı ve az bulutlu.

Afyonkarahisar: 25°C, parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı.

AKDENİZ

Akdeniz Bölgesi, parçalı ve çok bulutlu bir hava ile karşı karşıya. Isparta çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

Adana: 30°C, parçalı bulutlu, yerel sağanak yağışlı.

Antalya: 31°C, parçalı bulutlu.

hh.jpg

İÇ ANADOLU

İç Anadolu'da da parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu gözlemlenecek. Öğle saatlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Ankara: 26°C, parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı.

Konya: 27°C, parçalı ve çok bulutlu.

KARADENİZ

Karadeniz Bölgesi, genel olarak parçalı ve çok bulutlu olacak. Yerel sağanak yağışlar görülecek.

Trabzon: 25°C, parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı.

Samsun: 26°C, parçalı ve çok bulutlu.

h.jpg

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu'da hava, parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Erzurum: 19°C, yerel sağanak yağışlı.

Van: 18°C, yerel sağanak yağışlı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinde sağanak yağışlar görülebilir.

Diyarbakır: 30°C, parçalı bulutlu, yerel sağanak yağışlı.

Şanlıurfa: 31°C, parçalı bulutlu, yerel sağanak yağışlı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN