Kovanı açan arıcı balın rengini görünce şok oldu! İnsan bakmaya kıyamıyor... Karslıların favorisi oldu

Kovanı açan arıcı balın rengini görünce şok oldu! İnsan bakmaya kıyamıyor... Karslıların favorisi oldu

Kovanı açan üretici gördükleri karşısında şaşkına döndü. Bu bal rengini şaşırdı. İnsan bakmaya kıyamıyor Karslıların favorileri arasında yer alıyor. Kovanın rengindeki değişikliği fark eden aracı açtığında bambaşka bir şeyle karşı karşıya kaldı.

Kars'ta baba mesleği aracılığı sürdüren Aliyar Çelebiler, kovanları dolaştığı sırada daha önce görmediği bir manzarayla karşı karşıya kaldı. Bildiğiniz altın sarısı renkteki balları unutturacak bu bal Karslıların da favorisi oldu. İnsan bakmaya kıyamıyor.

KİMSE BÖYLE BİR RENK GÖRMEDİ

Kars'ta yaşamını sürdüren Aliyar Çelebiler, baba mesleği olan arıcılığı devam ettiriyor. Kovanları tek tek dolaştığı sırada kovanın birindeki renk değişimi ilgisini çekince üreticinin karşılaştığı manzara bambaşka oldu. Kovanı ilk açtığında rengin tamamen yeşil olduğunu belirten Çelebiler, sonradan ağır ağır rengin e sarıya dönmeye başladığını söyledi. İlk gördüğündeki yeşil rengin güzelliğine inanamadığını belirten Çelebiler, bakmaya kıyamadığını ifade etti. Kovanların yanında deve dikeni diye adlandırılan bitkinin bol olduğu zaman balın yeşil olduğunu belirten Çelebiler yağmurun çok yağması ile birlikte peteklerdeki balığın yeşillendiğini vurguladı.

Yeşil bala bakmaya doyamadı • Haberton

YILLARDIR ARICILIKLA UĞRAŞIYOR

Kars'ın Susuz İlçesi Karapınar köyünde 50 kovanı ile yıllardır arıcılık yapan 4 çocuk babası Aliyar Çelebiler, bal sözümü sırasında kovanları açtığında yeşil balla karşılaştığını söyledi. Ballarda görülen bu rengi bol yağış ve kovanın çevresindeki bitkilerle bağlantılı olduğunu ifade eden Çelebiler şu açıklamalarda bulundu:

Bu da yeşil bal! 'İnsan bakmaya bile kıyamadı' - Son Dakika Haberleri Milliyet

“Komşular ve yakınlarım köydeydi, biz de kovanı ilk açtığımızda göz hakkı olan ikramda bulunmak istedim. Yeşil renkteki bir çerçeveyi ikiye bölüp ikram ettim. Diğer çerçeveye baktım o da yeşil. Balı şişeye süzdüğümde tamamen yeşil oldu. Bal birkaç gün geçtikten sonra sarıya döndü. İlk gördüğümde öyle güzel bir yeşil renk vardı ki insan bakmaya bile kıyamıyordu. Deve dikeni diye adlandırılan çiçeklerin bol olduğu zaman bal yeşil olmuş. Yağmur da çok yağınca bizim ballar yeşillenmiş. Ballarımız organiktir. Arıya beslenmesi için şeker bile vermiyorum"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN