Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Milli Eğitim Bakanı son noktayı koydu: Tam 104 bin öğretmen...

Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Milli Eğitim Bakanı son noktayı koydu: Tam 104 bin öğretmen...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atama bekleyen öğretmenleri yakından ilgilendiren yeni bir haber geldi. Hükümetin Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 bin atama sözüne değinen bakan önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar…

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da atama bekleyen öğretmenlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Türkiye genelinde 104 binden fazla norm fazlası öğretmen olduğunu vurgulayarak, öğretmen atamalarıyla ilgili süreci değerlendirdi.

yeni-proje.jpg

İLÇE EMRİ TALEPLERİNE DEĞİNDİ

Bakan Tekin, öğretmenlerin sosyal medyada sıkça dile getirdiği ilçe emri taleplerine de değindi. İlçe emri uygulamasının popülist bir adım olacağını belirten Tekin, “İlçe emri demek, öğretmenin ihtiyaç olup olmadığına bakılmaksızın kişisel mazeretlere göre görevlendirilmek anlamına geliyor. Aile birliği elbette çok önemli ancak kimi zaman istenen yerlerde öğretmene ihtiyaç olmadığı için bunu gerçekleştirmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-1.jpg

100 BİN ATAMA SÖZÜ MÜMKÜN DEĞİL

Geçtiğimiz yıl 60 bin öğretmen açığı bulunduğunu belirten Bakan Tekin, 104 binden fazla norm fazlası öğretmen olduğunu ve bu durumun ciddi bir dengesizlik yarattığını dile getirdi. "Bu öğretmenler zaten norm fazlası olduğu için, muhalefetin 100. yılda 100 bin öğretmen atama çağrısını yerine getirmek fiilen imkânsız hale geliyor. Nereye atayacağız bu öğretmenleri?" diye sordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN