Okan Buruk'tan tekrarlanması zor başarı: 25 yıl sonra ilk kez! Galatasaray'ın tarihine geçti

Okan Buruk'tan tekrarlanması zor başarı: 25 yıl sonra ilk kez! Galatasaray'ın tarihine geçti

Süper Lig'de son iki sezonda şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray'da Okan Buruk, 25 yıl sonra bir ilke imza atarak tekrarlanması zor bir başarıya imza attı.

Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde çarpıcı bir performansa imza attı. Deneyimli teknik adam özellikle son dönemde ortaya koyduğu performansla sarı-kırmızılı ekibin tarihine geçti. Buruk, 25 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi.

Sarı-kırmızılı ekibin başarılı teknik adamı, ligdeki son 24 karşılaşmada 23 galibiyet elde etti. Aslan, Buruk yönetiminde söz konusu karşılaşmalarda 72 gol atarken kalesinde ise 19 gol gördü.

Opta'nın aktardığına göre; Buruk ayrıca tekrarlanması zor bir başarıya imza atarak sarı-kırmızılı ekibin tarihine geçti. Son olarak Rizespor karşılaşmasından zaferle ayrılan Galatasaray, Buruk yönetiminde Süper Lig'e 4/4 yaparak başladı.

Buruk böylece 1998-99 sezonundan bu yana Süper Lig'e 4/4 yaparak başlayan ilk yerli Galatasaray teknik adamı oldu.

Daha önce Fatih Terin 98-98 sezonunda, Mustafa Denizli 1987-88 sezonunda ve Gündüz Kılıç, 1960-61 ve 1961-62 sezonlarında bu başarıyı elde etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN