Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşecek

Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yarından itibaren (18 Eylül) yurt genelinde yağışlı bir havanın hakim olacağını belirterek, "Hava sıcaklığının yağışla birlikte birkaç derece mevsim normallerinin altına düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, Türkiye genelinde beklenen hava durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yarın (18 Eylül) Karadeniz Bölgesi, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yerel gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

10048725.jpg

'YAĞIŞA BİRLİKTE SICAKLIKLAR DÜŞECEK'

Yağışların perşembe günü (19 Eylül) Karadeniz, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusunda devam edeceğini ifade eden Macit, "Haftanın son günü de Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekliyoruz. Bu yağışların perşembe günü için Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunda, bunun yanında da Artvin, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızı sel ve su baskınına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarmak isterim. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında. Önemli bir değişiklik beklemiyoruz. Ancak yağışla birlikte birkaç derece mevsim normallerinin altına düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

10048727.jpg

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

İstanbul'da çarşamba ve cuma günleri il genelinde, perşembe günü ise doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı 25-26 derece civarında olacak.

10048726.jpg

Ankara’da çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, perşembe ve cuma yağış yok. Hava sıcaklığı 26-27 derecelerde seyredecek.

10048728.jpg

İzmir’de ise yağış beklenmiyor; şehir genelinde parçalı bulutlu bir hava olacak. Hava sıcaklığı ise 2-30 derece civarında olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN