Palmiye sitesi için fay hattını bahane etmişti: Müteahhidin 5 binasının daha yıkıldığı ortaya çıktı

Palmiye sitesi için fay hattını bahane etmişti: Müteahhidin 5 binasının daha yıkıldığı ortaya çıktı

Depremlerde yıkılarak 151 kişiye mezar olan Palmiye Sitesi'nin fay hattı üzerine denk geldiği için yıkıldığını savunan müteahhit Ali Babaoğlu'nun farklı mahallelerde 5 binasının daha yıkıldığı ortaya çıktı. Toplam 273 kişinin ölümüne neden olduğu öne sürülen müteahhit hakkında 5 ayrı bina için başlatılan soruşturmalar sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 11 il büyük yıkıma uğradı. Aradan geçen zamana karşın acılar hala tazeyken yıkılan binalara ilişkin görülen davalardaki bilirkişi raporlarında çoğu binanın yıkılma nedeninin afetin büyüklüğü değil ihmaller zinciri olduğu ortaya çıktı. Dayanıksız yapılar nedeniyle yıkılan binalarda 50 bini aşkın kişi hayatını kaybetti.

Depremlerde Kahramanmaraş'ta yıkılan Palmiye Sitesi'nin müteahhidi Ali Babaoğlu (61), tutuklamaya yönelik yakalama kararıyla aranırken 17 Mayıs'ta rahat bir şekilde noterde vekalet verdikten sonra İzmir'deki yazlığında havuz başında yakalanarak tutuklandı. 5 Eylül'de hakim karşısına çıkan Babaoğlu hakkında "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

10008805.jpg

'BLOKLAR FAY HATTI ÜZERİNE DENK GELMİŞTİR'

Savunmasında, yıkılan binaların fay hattı üzerinde olduğunu ve bu nedenle ilk saniyede yıkıldığını savunan Babaoğlu, 40 yıllık inşaat mühendisi olduğunu vurgulayarak suçlamaları kabul etmedi.

10008800.jpg

Babaoğlu "Yıkılan bloklar fay hattı üzerine denk gelmiştir. Depremin enerji dalga boyunun içerisinde kalmıştır. Enerji dalga boyu 2,40 metredir. Dolayısıyla binalar ilk saniyede yıkılmıştır. Bugünkü yönetmelikle yapılsa dahi kurtulma şansı yokmuş" dedi.

10008806.jpg

5 BİNASI DAHA YIKILMIŞ

Palmiye Sitesi'nin yıkılmasını depremin büyüklüğüne bağlayan Babaoğlu'nun depremlerde farklı mahallelerde 5 binasının daha yıkıldığı ortaya çıktı. Yıkılan binalardan Seda Apartmanı'nda 46, İrem Apartmanı A ve B Blok'ta 33, diğer 2 binada ise 43 olmak üzere toplam 122 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

10008802.jpg

Palmiye Sitesi ile birlikte toplam 273 kişinin ölümüne neden olduğu öne sürülen müteahhit Ali Babaoğlu ile ilgili, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 ayrı bina için başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN