Depremde 150 kişiye mezar olan Palmiye Sitesi davası yarın: 'Ailelerimizi nasıl öldürdüklerini soracağız'

Kahramanmaraş'taki Palmiye Sitesi davası, 6 Şubat depremlerinde 150 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan müteahhitler ve bir jeoloji mühendisinin yargılanacağı ilk duruşmayla yarın başlayacak. Aileler, 19 aydır süren bekleyişlerinin ardından sanıkların adil bir şekilde yargılanmasını ve kamu görevlilerinin de sorumluluklarının araştırılmasını talep ederek, "O sanıkların gözlerinin içine bakarak ailelerimizi nasıl öldürdüklerini soracağız" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan Palmiye Sitesi davasının ilk duruşması yarın Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlıyor. Depremde 150 kişinin hayatını kaybettiği ve 16 kişinin yaralandığı Palmiye Sitesi'nin müteahhitleri ve bir jeoloji mühendisinin "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yargılanacağı dava, 19 aydır adalet bekleyen mağdurlar ve aileleri için önem taşıyor.

Palmiye Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler, ANKA Haber Ajansı'ndan Mehmet Oflaz'a yaptıkları açıklamada, uzun süredir bu davayı beklediklerini ve adaletin bir an önce yerini bulmasını talep ettiklerini belirtti. Yakınlarını kaybeden İrem Türkmener Karslı, "19 aydır bu günü bekliyoruz. Sanıkların gözlerinin içine bakarak ailelerimizi nasıl öldürdüklerini soracağız. Ali Babaoğlu’nun 18 ay boyunca tatil yapması kabul edilemez. Adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyoruz" dedi.

yeni-proje-2.jpg

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde, müteahhitler Hacı Mehmet Ersoy ve Ali Babaoğlu ile jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu'nun "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Ersoy ve Tarakçıoğlu ifadelerinin ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, Babaoğlu 18 aylık firar sürecinin ardından yakalanarak tutuklandı.

'KAMU GÖREVLİLERİNİN DE SORUMLULUĞU VAR'

Aileler, kamu görevlilerinin projeyi onaylama süreçlerinde büyük sorumluluk taşıdığını ve bu kişiler hakkında da soruşturma izni verilmesini istiyor. İrem Türkmener Karslı, "Kamu görevlileri de adalet önüne çıkarılmalı. Bu süreç hızlandırılmalı çünkü biz tükendik" şeklinde konuştu.

'ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUZ'

Palmiye Sitesi enkazında ailesini kaybeden ve yaralı olarak kurtulan Kaan Demirören, "150 kişinin ölümüne ve 16 kişinin yaralanmasına neden olan sorumluların en ağır cezayı almasını istiyorum," dedi. Murat Güçlü ve Halit Ali Şirikci de adaletin bir an önce sağlanmasını ve sorumluların en ağır şekilde yargılanmasını talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN