Manisa şiddetli sallandı, uzmanlar uyardı! Daha büyük bir deprem olur mu? O bölgeyi işaret etti

Manisa şiddetli sallandı, uzmanlar uyardı! Daha büyük bir deprem olur mu? O bölgeyi işaret etti

AFAD tarafından sabah saatlerinde Manisa’da deprem olduğu bilgisi paylaşılırken, uzmanlardan bölgeye uyarı da gecikmedi. Bölge halkı peş peşe sallantılar karşısında endişeye kapılırken, uzman isim o bölgeyi işaret etti…

AFAD, günün erken saatlerinde Manisa’nın Akhisar ilçesi merkezli 3,9 büyüklüğünde bir deprem ölçüldüğünü açıkladı. Öte yandan, Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 4,2 olarak duyurdu. Depremin ardından gözler, uzman isimlerin uyarılarına çevrildi.

SERKAN İÇELİ’DEN “DİKKATLİ OLUN” UYARISI

Kahramanmaraş depremlerini önceden tahmin eden ve büyüklüğünü 6 olarak beklediğini belirten Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu. İçelli, Manisa’da yaşanan bu depremin, Gelenbe fay zonunun 8 kilometrekarelik bir parçasında meydana geldiğini belirtti.

yeni-proje-10.jpg

İçelli, depremin şiddetinin 5,5 olduğunu vurgulayarak, “Deprem 7 km derinlikte ve ivmesi düşük sayılabilecek bir atımdır” dedi. Bu açıklama, depremin etkilerinin daha hafif olduğu anlamına gelirken, yerel halkın dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor.

MANİSA İÇİN SİSMİK UYARILAR

İçelli, Manisalıları uyararak şu ifadeleri kullandı: “Aynı fay parçasının üretebileceği maksimum deprem büyüklüğü 5,2/5,5 arasıdır. Bu deprem kaynağı için olmasa da, Manisa sismotektonik bölgesi sismik kaynaklar bakımından tehlikeli bir bölgedir. Geçmiş olsun.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN