İzin alınarak toplanıyor, 12 gün boyunca güneş altında kalıyor! Marmaris’in zümrüdü olarak biliniyor!10 milyon getiri sağlayacak

İzin alınarak toplanıyor, 12 gün boyunca güneş altında kalıyor! Marmaris’in zümrüdü olarak biliniyor!10 milyon getiri sağlayacak

Muğla'nın Marmaris ilçesinin zümrüdü olarak biliniyor sadece özel izinle toplanıyor. 10-12 gün boyunca güneş altında bekletiliyor. Bu yıl getirisi 10 milyon TL olarak bekleniyor. Köylülerin ekonomik kalkınmasına destek sağlıyor bölgedeki yüzlerce insanın aile bütçesine katkı sağlıyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde halk arasında Marmaris zümrüdü olarak bilinen defne yaprağında hasat başladı. Bölgedeki ailelerin geçim kapısı olarak görülen defne yaprağı, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen izinler ile birlikte toplanabiliyor. Kırsal mahallelerde yaşayan köylülerin ekonomik kalkınmasını desteklemek için her yıl defne toplamak için izin verilmektedir.

YEMEKLERİN LEZZET KAYNAĞI

Kozmetik ve savunma sanayinde talep gören defne yaprağı, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez ürünleri arasında da yer almaktadır. Marmaris'te 50 ton civarında defne yaprağı hasadı yapılması beklenirken köylülerin bu hasattan yaklaşık 10 milyon TL getiri sağlaması amaçlanıyor. Zorlu arazi şartlarına göğüs geren köylüler defne yaprağı toplamak içinde kilometrelerce yol kat ediyor.

Orman köylülerinin zorlu defne yaprağı mesaisi

GÜNEŞ ALTINDA KURUTULUYOR

Zorlu şartlar altında dağdan kestikleri defne dallarını evlerin önündeki boş arazilerde 10-12 ardından günlerce süren taneleme işlemi için kolları sıvıyor. Kurutma ve taneleme sürecinin ardından çuvallara basılan Defne yaprakları ekonomiye katkı sağlamak için pazardaki yerini alıyor. Marmaris ekonomisine katkı sağlayan defne hasadı bu yılda köylülerin geçim kaynağı olmaya devam ediyor.

Marmaris'te yeşil altın hasadı başladı - Muğla Haberleri

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN