Dünyanın en yaşlı kedisi öldü

Dünyanın en yaşlı kedisi öldü

İngiltere'de yaşayan Lila Brisset'in 33 yıllık dostu Rosie, hayatını kaybetti. Dünyanın en yaşlı kedisi olarak kabul edilen Rosie, insan ömrüne göre yaklaşık 152 yıla denk gelen bir yaşam sürmüştü. 1990'lı yıllarda sahiplenen Lila Brisset, kedisinin vefatı ile büyük üzüntü yaşadı.

Dünyanın en yaşlı kedisi olarak kabul edilen Rosie, 33 yaşında hayatını kaybetti. İngiliz bir ailenin 1990'lardan beri baktığı kedi, insan ömrüne göre yaklaşık 152 yıla denk gelen bir yaşam sürmüştü.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, İngiltere'nin Norfolk bölgesinde yaşayan 73 yaşındaki Lila Brisset, kedisi "Rosie" hakkında açıklama yaptı.

1990'lı yıllarda sahiplendiği kedisi Rosie'nin 33 yaşında hayatını kaybettiğini belirtti. Kedinin yaşının, insan yaşına göre 152 yıla denk geldiği belirtiliyor.

REKORLAR KİTABINA GİREMEDİ

Resmi olmayan kayıtlara göre, dünyanın en yaşlı kedisi olarak bilinen Rosie'nin sahibi Brisset, kedisinin bu ünvanı resmen alması için Guinnes'e başvurmadı.

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre, İngiltere'de 28 yaşındaki Flossie, dünyanın en yaşlı kedisi unvanına sahip.

Guinness Rekorlar Kitabı'na daha önce dünyanın en yaşlı kedisi unvanıyla giren Creme Puff adlı kedi, 38 yaşına kadar yaşamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN