Trabzon, Giresun, Artvin’de açıyor, görmek için Hollanda’dan geliyorlar! O işaret yetiyor: Yayladan göç başlıyor

Trabzon, Giresun, Artvin’de açıyor, görmek için Hollanda’dan geliyorlar! O işaret yetiyor: Yayladan göç başlıyor

Bu çiçek Trabzon, Giresun, Artvin’de açıyor, görmek için Hollanda’dan geliyorlar. Bölgeye görsel şölen katan çiçeği o işaretiyle birlikte yayladan göç de başlıyor…

Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, özellikle Trabzon, Giresun ve Artvin yaylalarında yaygın olarak bulunan, acı çiğdemgiller familyasından "vargit" çiçeği, sonbaharın gelişini müjdeleyen güzellikleriyle göz kamaştırıyor. Trabzon'un Düzköy ilçesi'nde yer alan Beypınarı Yaylası'nda, 2 bin 100 rakımda çayırlık alanlar, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte "vargit" çiçekleri ile kaplandı.

dogu-karadenizde-vargit-cicegi-acti-1.jpg

VARGİT ÇİÇEKLERİNİN EŞSİZ GÜZELLİĞİ

Beyaz ve maviye yakın mor renklerde açan vargit çiçekleri, bölgenin doğal güzelliklerini ortaya koyuyor. Yayla, hem yöre halkı hem de yerli ve yabancı turistler için etkileyici manzaralar sunuyor. Yumrulu gövdeye sahip ve 3-5 yapraktan oluşan bu çiçekler, 500 ile 3 bin metre arasındaki orman açıklıkları ve yamaçlarda yetişiyor. Rutubetli yerlerde eylül ve ekim aylarında çiçeklenen vargit, genellikle 10 ila 25 santimetre boyuna ulaşıyor.

dogu-karadenizde-vargit-cicegi-acti-2.jpg

Beypınarı Yaylası'na ailesiyle birlikte gelen Sadık Çolak, vargit çiçeklerinin ve yaylanın sunduğu büyüleyici güzellikleri AA muhabirine anlattı. Hollanda'da yaşayan Çolak, yılın bir ayını memleketleri Trabzon'da geçirdiklerini belirtti ve yaylaların yaz mevsiminde görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Çolak, “Vargit çiçekleri yaylalarda kalanlar için artık son anlara geldiğinizin işareti. Yaylalarda kalan tüm hemşerilerimizin vargit çiçeklerinin yanı sıra hava durumlarına da dikkat etmeleri gerekiyor. Burada bir yılın hasretini yaşıyoruz ve bu havayı burada hissetmek çok güzel,” dedi.

Birgül Çolak ise vargit çiçeklerini gördüklerinde yaşadıkları mutluluğu ve kış aylarının gelişinin en güzel göstergesi olarak gördüklerini belirtti.

dogu-karadenizde-vargit-cicegi-acti-3.jpg

GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR

Vargit çiçeği, Doğu Karadeniz'in doğal mirasının bir parçası olarak bu bölgenin güzelliklerini yansıtıyor. Yaylaların bu özel çiçeklerle kaplanması, bölgenin eşsiz doğasını ve mevsimsel değişimlerini gözler önüne seriyor. Vargit çiçekleri, hem bölge sakinleri hem de ziyaretçiler için önemli bir görsel şölen sunuyor ve kışın yaklaşmakta olduğunu müjdeliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN