2025, 2026, 2027... yıllarında emekli olacaklar dikkat! Yüzde 30 daha fazla emekli maaşı alacaksınız: Yasa Meclis'te

2025, 2026, 2027... yıllarında emekli olacaklar dikkat! Yüzde 30 daha fazla emekli maaşı alacaksınız: Yasa Meclis'te

Emeklilik tartışmaları gündemde yer alırken yeni yasal düzenlemelerde hayatımızın içerisinde yer alıyor. 2025, 2026, 2027 yıllarında emekli olacaklar için açıklamalar peş peşe geldi. Kimse bu yıl emekli olmak istemeyecek. %30 daha fazla emekli maaş fırsatı geliyor. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Vatandaşların en büyük sorunlarından biri emekli maaşları olurken ödenen rakamların yetersiz geldiği sık sık gündeme geliyor. Emekli maaşları ile ilgili yeni yasal düzenlemeler yapılmaya devam edilirken 2025,2026 ve 2027 yılında emekli olacaklar için sevindiren haberler geldi. Yüzde 30 daha fazla maaş fırsatı geliyor. İşte tüm detaylar…

Kademeli emeklilik müjdesi 1999-2000-2008 arasına geldi! Prim, yaş, yıl şartları tamamen değişti

2025 yılında emekli olmayı planlayanlar için maaş hesaplamasında ciddi değişiklikler yolda. Yeni yasal düzenlemelerle birlikte, 2024'te emekli olanlar ile 2025'te emekli olacaklar arasında %30'dan fazla maaş farkı oluşması bekleniyor. 2024 yılında emeklilik dilekçesi verenler, %64,77'lik TÜFE ve %4,5'luk büyüme ile hesaplanan 1,6612'lik güncelleme katsayısından yararlanacak. Ayrıca, 2024 yılında hesaplanan %86'lık emekli zammı da maaşlara eklenmiş olacak. Ancak 2025'te emekli olacaklar için 1,366'lık katsayı ile hesaplama yapılacak ve bu da daha düşük emekli maaşları anlamına gelecek.

EMEKLİLİKTE YIĞILMA RİSKİ

Bu farkın farkında olan birçok kişi, 2024 yılı bitmeden emeklilik dilekçesi vermeye hazırlanıyor. Bu da Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) emeklilik dilekçesi yığılmasına yol açabilir. Bu yığılma, hem prim kaybı hem de artan maaş ödemeleri açısından SGK için risk taşıyor.

İsteğe bağlı sigorta ile çalışmadan emeklilik imkanı! Başvuran yararlanabiliyor - Ekonomi Haberleri

HAK KAYBINI ÖNLEYECEK DÜZENLEME

Ekonomi yönetimi Meclis'e sunduğu yasa teklifi ile, emeklilik maaşı hesaplamalarındaki bu farkın yaratacağı hak kaybını önlemek için yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu düzenleme ile emeklilik maaşı hesaplanırken, kişinin hangi yıl daha yüksek maaş alacaksa o yılın güncelleme katsayısına göre hesaplama yapılacak. Böylece emeklilik dilekçesi verenler, en avantajlı katsayıya göre maaş alabilecek ve hak kaybının önüne geçilecek.

Bu yasal düzenlemenin, emeklilik sürecinde yığılma riskini de ortadan kaldırması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN