Aileyle ilgili sözleri tepki çeken Ensarioğlu: Amca görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için Narin'i öldürmüş olabilir

Aileyle ilgili sözleri tepki çeken Ensarioğlu: Amca görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için Narin'i öldürmüş olabilir

Diyarbakır'da çuval içinde cesedi bulunan Narin Güran'ın soruşturması hakkında konuşurken, "Bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız" sözleri tepki çeken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu yeni bir açıklamada bulundu. Ensarioğlu, “Amcası Salim Güran görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için Narin’i öldürmüş olabilir” dedi.

Diyarbakır'da kırsaldaki Tavşantepe'de kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin'in cinayetiyle ilgili olarak AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu yeni bir açıklama yaptı. Ailedekiler gözaltına alınmamalı” gibi bir ifadeyi kullanmadığını da belirten vekil, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, aileye yönelik siyasi eleştiriler yapıldığını ve olayın siyasi kazanç sağlamak amacıyla kullanılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Tutuklanan amca Güran'ın aracında Narin’in DNA izinin tespit edildiğini ve Kuran kursundan çıkarken başındaki tülbentinin evde bulunduğunu söyleyen Ensarioğlu, "Bu önemli bir bilgi çünkü Narin’in eve ulaştığını gösteriyor. Bunlar, Narin’in ‘görmemesi gereken’ bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor" dedi.

Sözleri Narin’in gözaltındaki yakınlarına destek olarak yorumlanan Ensarioğlu, Serbestiyet’in sorularını yanıtladı. Ensarioğlu'nun açıklamalarının bir bölümü şöyle:

"AİLEDEKİLER GÖZALTINA ALINMAMALI’ DEMEDİM"

“Bizlerin bazen bilmediği bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Aile de bizim dostlarımız” sözleriniz, kamuoyunda Narin Güran’ın ailesinden soruşturma kapsamında şüpheli konumunda olan kişileri “kolladığınız” yönünde tepkilere neden olmuştu. Siz ne söylemek istediniz?

Narin kızımızın canice öldürüldüğü bu acı olayı, siyasi tartışmalara çekmek isteyenler tarafından sözlerim çarpıtıldı. Soruşturma gayet ciddi bir şekilde yürütülüyor. Narin kızımızın otopsisinde alınan bulguların Adli Tıp’taki detaylı incelemelerin de tamamlanmasıyla düğümün de çözülmesini sağlayacak. Soruşturma neticeye de ulaşacaktır, bu caniliği yapanlar ve ortak olanlar kimlerse bu ortaya çıkarılacak ve hak ettiği cezaya çarptırılacaktır. Devlet bugüne kadar hiçbir konuda olmadığı kadar meselenin üzerine gidiyor. Toplum da bugüne kadar hiçbir konuda olmadığı kadar duyarlı ve farkında.

Soruşturma iyi bir şekilde devam ederken konuyla ilgili bilgi sahibi olmayanların söyledikleri, yayılan yanlış bilgiler ve özellikle de kızımızı kaybettiğimiz acı bir olayı siyasi tartışmalara çekmeye çalışanların yorumları bilgi kirliliği yaratıyor.

Bu yanlış yorumlara ve soruşturmanın gizlilik esasında yürümesine vurgu yaptım. Konuyu ilk günden beri takip ediyorum, bölgeyi de yakından biliyorum, söylediğim gibi aileden de dostlarım var. Tamamen soruşturmanın gizliliğine vurgu yaptım.

“Ailede dostlarımız var” sözümü de çarpıttılar, “ailedekiler gözaltına alınmamalı” dediğimi bile yazanlar oldu. Aileden gözaltına alınanların olması, gözaltına alınmayanlar da dahil bütün ailenin suçlu olduğu anlamına gelmez. Ayrıca gözaltına alınan herkes kesinlikle suçludur da denemez elbette. Soruşturma henüz devam ediyor.

"NARİN, ‘GÖRMEMESİ GEREKEN’ BİR ŞEY GÖRDÜĞÜ İÇİN AMCASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"

Sizin Narin’in öldürülmesiyle ilgili ortaya çıkan bilgilerden ve bölgeyle ilgili bilgilerinizden vardığınız bir değerlendirme var mı?

Bilindiği gibi zanlılardan biri, Narin’in cansız bedenini, Narin’in köy muhtarı olan amcası Salim Güran’ın kendisine teslim ettiğini ve kendisinin de dereye gizlediğini itiraf etti. Salim Güran zaten aracında Narin’in DNA izinin bulunması ve telefonundaki verilerini silmesi gibi tespitler sonrası geçen hafta tutuklanmıştı.

Narin’in Kur’an kursundan çıkarken başında bulunan tülbenti de ailesiyle birlikte yaşadığı evinde bulundu. Bu da önemli bir bilgi çünkü Narin’in eve ulaşmadan kaçırılmış olabileceği gibi tahminler de yürütülüyordu. Ancak tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor.

Ayrıca o gün, köyün gençleri de iki gün sonra olacak düğünün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gitmiş.

Bunlar, Narin’in “görmemesi gereken” bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. Henüz bunları reddediyor kendisi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN