Alec Baldwin hakim karşısına çıkacak: Aslında masum değil!

Alec Baldwin hakim karşısına çıkacak: Aslında masum değil!

Hollywood yıldızı Alec Baldwin, yaklaşık üç yıl önce “Rust” filminin çekimleri sırasında elindeki silahla kazara görüntü yönetmenini öldürmüştü. 9 Temmuz'da hakim karşısına çıkacak olan Baldwin hakkındaki suçlamalar belli oldu. Oyuncunun, olayda büyük ihmali ve tedbirsizliği olduğu bildirildi.

Ekim 2021'de "Rust" filminin setinde, 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, oyuncu Alec Baldwin tarafından kazara vurularak hayatını kaybetmişti. 2023 yılının ocak ayında "kasıtsız adam öldürme" ile suçlanan aktörün hakkındaki suçlamalar üç ay sonra düşmüştü.

Ortaya çıkan yeni kanıtların ardından 65 yaşındaki oyuncuya yeniden "kasıtsız adam öldürme" suçlaması yöneltildi.

'SETTE SİLAHLARLA OYNUYORDU'

NTV'de yer alan habere göre; 9 Temmuz'da hakim karşısına çıkacak olan Alec Baldwin hakkındaki suçlamalar belli oldu.

Kullandığı silahın kontrollerinin yapılmamasından dolayı suçluluğu üstlenmeyen oyuncu ile ilgili savcılıktan açıklama geldi.

ABD medyasında yer alan haberlerde; savcılık, aktörün sette silahlarla umarsızca oynadığını öne sürdü.

Alec Baldwin'in ihmal nedeniyle ölüme sebep olmak suçundan yargılanacağı açıklandı.

'SİLAH EĞİTİMİNİ KAÇIRDI'

Savcılık, Baldwin'in sette güvenlik protokollerini göz ardı ettiğini gösteren kanıtlar bulunduğunu belirtti.

Baldwin'in içinde kurusıkı mermi bulunan silahını bir ekip üyesine doğrulatarak tetiği çektiği ve silah eğitimi sırasında sorumluluk almayarak ailesiyle görüştüğü bu sebeple de eğitimini kaçırdığı açıklandı.

Baldwin'in ayrıca senaryoda olmamasına rağmen birçok sahnede parmağı tetikte durduğu ve sette "En büyük silahı bana verin" diyerek espri yaptığı da kayıtlara geçti.

Savcılık kendilerine sunulan videolarda Baldwin'in sette agresif tavırlar içerisinde olduğunu ve sık sık bağırarak hakaret ettiğini açıkladı.

Suçsuz olduğunu iddia eden Alec Baldwin, eğer suçlu bulunursa 18 aya kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN