ABB’den yenilikçi düzen! 50 dakika sürüyor, herkes memnun kalıyor! 2 ilçede yapıldı

ABB’den yenilikçi düzen! 50 dakika sürüyor, herkes memnun kalıyor! 2 ilçede yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi yine herkesin yüzünü güldürecek bir çalışmaya imza attı. ABB yenilikçi düzeni ile adından söz ettiriyor 2 ilçede başlattığı yeni uygulamasıyla dikkat çekiyor. 50 dakika sürüyor, herkes memnun kalıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi çocukların sosyal ve duygusal gelişimine katkı sağlanması amacıyla yeni bir programa İmza Attım. Pozitif Ergen Gelişimi Müdahale Programı (PERGEL) programı kapsamında Başkent Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Rehberlik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü iş birliğiyle hayata geçirilen program ortaokul 5 ve 6 sınıf öğrencilerinin gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlendi.

ÖĞRENCİLER MEMNUN KALIYOR

Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezleri’nde uygulanacak program kapsamında 14 oturum bulunurken her oturum yaklaşık 50 dakikalık süreler halinde yapılmaktadır. Ankara'daki pilot uygulamalar Demetevler ve Mamak'ta bulunan merkezlerde gerçekleştirilecek.

ABB'den gençler için yeni proje: PERGEL - Polatlı Postası

Başkent Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile yürütülecek olan proje ile birlikte üniversitelerin son sınıf öğrencileri ile büyükşehir belediyesinde görev yapan psikolog ve psikolog danışmanlar eğitim alacaklar. Eğitimler Kızılay İzmir Caddesi'ndeki Yüzüncü Yıl Gençlik Kütüphanesinde başlarken 30 Haziran'a kadar devam edeceği belirtildi.

UZMAN GÖRÜŞÜ SAĞLANIYOR

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, programın Ankara'da ilk kez uygulanacağını söyleyerek “Ön ergenlik dönemindeki çocuklarımızın pozitif, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Programımıza dahil edeceğimiz çocukların, yaz boyunca bu projeden faydalanmasını sağlayacağız” açıklamalarında bulundu.

ABB'nin "PERGEL" Programı Başlıyor - Ankara'dan Son Dakika; Ekonomi, Finans ve İş Dünyası Haberleri

Başkent Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Çok, programın önemli bir uygulama olduğunu söyleyerek Ankara'daki ergenlere ulaşmayı ve onların gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Proje kapsamında Hem çocuklar hem de aileleri süreçten yararlanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN