Eylül’de dikiyor 9 ay sonra hasat ediyor! Kalitesi Isparta topraklarından geliyor, Almanya ve İngiltere'nin gözdesi oluyor

Eylül’de dikiyor 9 ay sonra hasat ediyor! Kalitesi Isparta topraklarından geliyor, Almanya ve İngiltere'nin gözdesi oluyor

Isparta'nın verimli topraklarında yetişen ürünler adından sıkça söz ettiriyor. Eylül ayında 2000 dekarlık alanda toprakla buluşan ürünler 9 ay sonra hasat ediliyor. Tek tek demetleniyor ardından satışa gönderiliyor. Kalitesi ise Isparta topraklarından geliyor.

Isparta'da 2000 dekarlık alanda ekimi gerçekleştirilen karanfilde hasat sezonu geldi çattı. 300 milyon dal rekorle beklentisi bulunan karanfiller organizasyonların da favorisi oluyor. Topraktan tek tek çıkarılan ürünler denetlendikten sonra satışa gönderiliyor.

ALMANYA VE İNGİLTERE'NİN GÖZDESİ

Merkeze bağlı Deregümü Köyü ve Çünür köyünde Karanfil hasadı hızla başladı. Daha tomurcukken kesimi yapılarak seçilen karanfiller önce demetleniyor ardından da bir güzel paketleniyor. Renk cümbüşü karanfillerin görseline dayanamayan Almanya ve İngiltere ise kapış kapış götürüyor.

Isparta'da karanfil hasadına başlandı

Dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilen karanfiller özellikle Almanya ve İngiltere'ye gönderiliyor. Köyde bu sezon 2000 dekar alanda 300 milyon ton Karanfil rekoltesi bekleniyor. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Deregümü Köyü ve Çünür bölgesinde 2000 dekar alanda üretim yapıldığını söyledi.

300 MİLYON REKOLTE BEKLENİYOR

Bu yıl 300 milyon dal karanfil rekoltesi beklediklerini dile getiren Selçuk, "Avrupa ülkelerine ihracımız çok fazla, Almanya, İngiltere ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye karanfil ihracatı gerçekleştiriyoruz. Isparta'da üretilen karanfiller Avrupa'da alıcı buluyor." dedi.

Isparta'da Hasat Edilen Karanfiller Avrupa Ülkelerine İhraç Ediliyor - Son Dakika

Karanfil üretimi yapan Murat Aslan, Karanfil dikimine Eylül ayında başladıklarını söyleyerek hasat sürecinin 9 ay sonra geldiğini vurguladı. Köyde 85 dönümde üretim yapıldığını ifade eden Aslan, karanfilin istihdama da katkı sağladığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN