Türkiye dünyanın mülteci başkenti oldu! İşte Türkiye'nin dünyada birinci olduğu 6 alan

Türkiye dünyanın mülteci başkenti oldu! İşte Türkiye'nin dünyada birinci olduğu 6 alan

Türkiye’nin dünyada birinci olduğu 6 alan belli olurken bunlara mülteci sorunu damga vurdu. Öyle ki Türkiye dünyanın mülteci başkenti oldu. İşte detaylar…

Türkiye, dünyada 6 alanda liderliği elden bırakmıyor. Ekonomiden sosyal alanlara kadar çeşitli alanlarda zirveye yerleşen Türkiye’nin birinciliğine ise mülteciler damga vurdu. İşte, Türkiye’nin dünyada liderliği taşıdığı 6 alan…

MÜLTECİLER

Dünya üzerinde toplam 208 ülke mevcut ve bu ülkeler arasında resmi rakamlara göre 3.621.264 mültecinin yaşadığı Türkiye, bu konuda açık ara dünya birincisi. Kaçak göçmenlerle beraber bu sayının resmi rakamda belirtilenden çok daha fazla olduğu bilinse de kamuoyunda gündeme gelen 17 milyonluk rakamın da gerçeği yansıtmadığı kesin bir gerçek. Türkiye’den sonra ise 1,4 milyonla en çok mülteciye sahip ülke Pakistan oluyor. 1,1 milyon mülteciyle Uganda üçüncü olurken, 1 milyon mülteciyle de Almanya dördüncü sırada.

SİHA İHRACATI

Dünyanın en iyi birkaç SİHA üreticilerinden olan Türkiye, 35 ayrı ülkeyle dünyada en fazla SİHA ihraç eden ülke olarak birinciliği üstleniyor.

GÜNLÜK SİGARA TÜKETİMİ

Yapılan araştırmalar kapsamında Türkiye, kişi başına düşen ortalama günlük sigara tüketim adet sayısında 17,1 sigarayla dünya birincisi. Türkiye’yi günlük 15,7 sigarayla Yunanistan, 15,5 sigarayla İsrail, 15,4 sigarayla Japonya ve Avusturya izliyor.

turkiyenin-dunya-birincisi-oldugu-konular-1.jpg

TARIMSAL ÜRETİM

Türkiye tarımsal alanda 10 senedir Avrupa birincisi ve dünyada en başarılı ülkeler arasında. Yeşil alan ve tarımsal anlamda epey zengin olan Türkiye’nin bugün 100.000 hektar yeşil alanı var ve kişi başına düşen ağaçlık alan miktarı da 12,63 metrekare. Başta Avrupa ülkeleri olacak şekilde dünyanın pek çok yerine meyve ve sebze ihracatı gerçekleştiren Türkiye, fındık, kiraz, incir, kayısı, ayva ve haşhaş üretiminde dünya birincisi.

YALAN HABERE MARUZ KALMA

Yapılan araştırmalar Türkiye’nin en çok yalan habere maruz kalan ülke olduğunu da ortaya koydu. Bu durumun önüne geçmek isteyen Türkiye, geçen sene sosyal medya yasası çıkarmış ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kurmuştu. Fakat bu hamlelerin herhangi bir yaptırımı ve uygulaması olmaması Türkiye’nin yalan habere en çok maruz kalan ülke olmasına yol açıyor.

ENFLASYON

Trading Ecoonmics’in aktardığı verilere göre dünyada yıllık enflasyonun en yüksek olduğu ülke açık arayla Arjantin. Arjantin’de Mart 2024’te yıllık enflasyon %288 olarak ölçüldü. Türkiye bu konuda dünyada 4’üncü sırada ola da Avrupa’da enflasyonun en yüksek olduğu ülke olarak yine birinci.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN