Domatesi buzdolabına koyanlar yandı: Sakın bu hayata düşmeyin. Soğuk havayla temas edince kayboluyor

Domatesi buzdolabına koyanlar yandı: Sakın bu hayata düşmeyin. Soğuk havayla temas edince kayboluyor

Domatesi buzdolabında saklamayı tercih edenlerin başı yanacak. Siz siz olun Sakın bu hataya düşmeyin. Domatesler soğuk hava ile temas ettiğinde neler olduğunu siz bile hayal edemeyeceksiniz.

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan domates birçok yemeğin içerisinde bulunmaktadır. Domateslerin tadının ve dokusunun uzun süre korunması için çürümeden muhafaza etmek amacıyla buzdolabına koyulmaktadır. Birçok kişinin uyguladığı bu yöntem aslında doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor.

SAKIN BUZDOLABINA KOYMAYIN

Hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip olan sağlıklı beslenme besinler açısından da son derece önemlidir. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda bazı besinlerin buzdolabına konulmaması gerektiği belirtiliyor. Bu besinlerden biri domates olarak karşımıza çıkarken dolaba konulan domateslerin uzun süre taze kalmasını sağlamış olsanız da bazı olumsuz etkilerinden kaçamıyorsunuz.

DOMATES NEDEN BUZDOLABINA KONULMAZ?

Domatesleri buzdolabında muhafaza etmek birkaç nedenden dolayı zararlı olarak görülmektedir. Buzdolabında saklanan domatesin tadı ve dokusunda bozulma görülürken soğuk ortamda saklanan domateslerin doğal olgunlaşma süreçlerinin durdurulduğu görülmektedir. Bu nedenle zaman içerisinde tadında bozulmalar oluşmaktadır.

Herkes aynı hatayı yapıyor: Asla dolaba koymayın! Hem sağlığı hem de yemekleri mahvediyor Tarifler

Oda sıcaklığında olgunlaşan domatesler daha lezzetli ve aromatik olurken buzdolabında ise tat kaybı ortaya çıkıyor. Soğuk hava domateslerin hücre yapısına zarar vererek yumuşak ve olumsuz bir dokunun oluşmasını sağlamaktadır.

Domatesin buzdolabında saklanması besin değeri açısından da olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Soğuk hava Domatesin içindeki bazı vitamin ve antioksidanların azalmasına neden olmaktadır. Özellikle domateste yer alan likopen gibi önemli antioksidanların miktarında azalma görülürken buzdolabında saklanan domatesler de olgunlaşma süresi de duraksamaktadır. Bu durumda daha hızlı bir bozulma süreci görülür. Bu nedenle çarşıdan ve pazardan aldınız domatesleri mutlaka oda sıcaklığında saklamanız gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN