Kelle paça gitti yerine o geldi! Herkesin seveceği lezzet: 1 kasede büyük etki

Kelle paça gitti yerine o geldi! Herkesin seveceği lezzet: 1 kasede büyük etki

Kelle paça çorbası seveni olduğu kadar sevmeyeni de çok olan bir lezzet. Son zamanlarda fiyatı artan bu çorbaya alternatif olarak şimdi lokantalarda yeni bir alternatif var. Öyle ki bu alternatif herkesin seveceği lezzet olarak dikkat çekiyor. İşte, 1 kasede büyük etki gösteren, sağlık için çok faydalı olan o çorba…

Kelle paça çorbasında fiyatların artmasının ardından uzmanlar alternatif olarak tavuk suyu çorbasını önermeye başladı. İçeriğinde bulunan besinler sayesinde vücuda çeşitli faydalar sunan bu çorbanın kelle paçadan eksik bir yanı da yok.

TAVUK SUYU ÇORBASI FAYDALARI

Tavuk suyu çorbası, içeriğindeki jelatin sayesinde suyu bağlayıcı bir özellik kazanarak, sıvılar ile sindirim salgılarının bağırsak içinde toplanmasına ve sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olmaktadır. Eklem ağrıları ile iltihabı önlediği gibi, zarar gören kıkırdak dokularını da tamir eder. Ayrıca özellikle kışın bol limonla tüketildiğine soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar. Bu yüzden tavuk suyu çorbası hasta çorbası olarak da bilinmektedir.

tavuk-suyu-corbasi-faydalari-1.jpg

TAVUK SUYU ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ

1 adet Tavuk budu
1 adet tavuk göğsü
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
Yarım Çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı tel şehriye

YAPIMI

Tavukları bir tencereye alarak üzerine yeterli miktarda su koyun ve haşlayın. Ayrı bir tencereye daha önce küp küp doğradığınız soğanları koyarak kavurun. Haşladığınız tavuğa aroma artırıcı olarak kereviz sapı ve havuç koyabilirsiniz. Tavuklar soğuduktan sonra kemiklerinden ayırarak didikleyin. Bir tencerede un ile yağı kavurun ve üzerine tavuk suyunu, didiklenmiş tavuğu ve soğanları dökün. Şehriyeyi de ekleyerek baharatları karıştırın. Kaynattıktan sonra çorbanız servise hazır. Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN