Sakarya'da denize girişler yasaklandı

Sakarya'da denize girişler yasaklandı

Sakarya’nın Karadeniz kıyısındaki Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girişler yasaklandı. Özellikle yoğun dalga ve rip akıntısının etkili olduğu bu bölgelerde, Kaymakamlıklarca, elverişsiz şartlar nedeniyle denize girişlere müsaade edilmiyor.

Sakarya’nın denize kıyısı bulunan Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde olumsuz deniz durumu sebebi ile denize girişler yasaklandı.

Karasu Kaymakamlığı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda, "Olumsuz deniz koşulları ölümlü boğulma vakalarına sebep olmaktadır. Bu nedenle, bugün (06.07.2024) itibariyle Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde denize girişler yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

d55d.jpg

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri de sahillerde kırmızı bayrak çekerek vatandaşları uyararak, güvenlik önlemlerinin önemine dikkat çekti. Deniz koşullarının düzelene kadar yasaklamanın devam edeceği belirtildi.

Sakarya sahil kesimlerindeki olumsuz hava koşullarının, hafta sonu tatilcileri ve deniz keyfi yapmak isteyenleri etkilediği biliniyor. Vatandaşlar, cankurtaran ekiplerinin uyarılarını dikkate alarak güvenliklerini sağlamak adına gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN