Cumartesi Anneleri, 1006. Haftada da adalet arayışında: 'Babama sarılmayı hayal ederek büyüdüm'

Cumartesi Anneleri, 1006. Haftada da adalet arayışında: 'Babama sarılmayı hayal ederek büyüdüm'

Cumartesi Anneleri'nin 1006. hafta eyleminde, Edip Aksoy'un kızı Beritan Aksoy'un duygusal mektubu okundu. Mektupta, "Babama sarılabileceğim anları hayal ederek büyüdüm" ifadeleri yer aldı.

1995'ten beri Galatasaray Meydanı’nda gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 1006. haftada da toplandı. Bu haftaki eylemde Edip Aksoy ve Orhan Cingöz'ün akıbeti soruldu.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, Beritan Aksoy'un mektubunu Zeynep Yıldız okudu. Mektupta, babasının kayboluşunun ardından yaşadığı duyguları paylaşan Beritan, babasına sarılabileceği anları hayal ederek büyüdüğünü belirtti.

Bu haftanın basın açıklamasını Sebla Arcan okudu. Açıklamada, 29 yıldır Edip Aksoy ve Orhan Cingöz’ün akıbetinin sorulduğu, gözaltında kaybetmenin Türk Ceza Kanunu’nda ayrı bir suç olarak tanımlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, 2005 yılında JİTEM elemanı Abdulkadir Aygan’ın itiraflarına rağmen, etkin bir soruşturma yapılmadığı belirtildi. Cumartesi Anneleri, adalet arayışlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN