Ethereum'da keskin düşüş sinyalleri: 2.100 dolar destek seviyesine doğru gerileme bekleniyor

Ethereum'da keskin düşüş sinyalleri: 2.100 dolar destek seviyesine doğru gerileme bekleniyor

Ethereum, 2.600 dolar seviyesindeki dirençte "boğa tuzağı" yaşadı, %15'lik keskin bir düşüş yaşadı. Şimdi gözler, kritik destek seviyesi olan 2.100 dolarda.

Ethereum, son haftalarda 2.600 dolarlık çok aylık düşüş kanalının orta eşiğini aşma girişiminde bulundu ancak bu hamle "boğa tuzağı" olarak adlandırılan bir modelle sonuçlandı. Sonrasında yaşanan sert ret, kripto para biriminde %15'lik bir düşüşe neden oldu. Bu hareket, Ethereum'un orta vadede 2.100 dolarlık kritik destek seviyesine doğru bir düşüşe işaret ediyor.

TEKNİK ANALİZ: GÜNLÜK GRAFİK

Ethereum'un günlük fiyat grafiği, geçtiğimiz haftalarda bir boğa tuzağı yaşandığını gösteriyor. Daha önce de Ağustos sonunda ETH, benzer bir şekilde kanalın orta eşiğini aşmış ancak hızla reddedilmişti. Son günlerde de benzer bir durum yaşandı: ETH, 2.600 dolar direncini kısa bir süreliğine aştı, ancak bu seviyeyi koruyamayarak ciddi bir satış baskısıyla karşılaştı ve %15'lik bir değer kaybı yaşadı.

Bu düşüş, piyasada satıcıların hakim olduğunu gösteriyor. Şu anda kripto para, 2.100 dolar civarındaki önemli bir destek bölgesine yaklaşıyor. Bu seviye, daha önceki büyük bir fiyat dalgalanmasının en düşük noktasıyla örtüşüyor. Bu da Ethereum'un orta vadede bu seviyeye doğru kademeli bir gerileme yaşayabileceği anlamına geliyor.

4 SAATLİK GRAFİK

4 saatlik grafikte, Ethereum’un 2.600 dolar (0.5 Fibonacci) - 2.800 dolar (0.618 Fibonacci) aralığında yükseliş momentumunu sürdürememesi, üçlü dip (bearish three-drive) formasyonunu tetikledi. Bu tanınmış geri dönüş modeli ve fiyat ile RSI (Göreceli Güç Endeksi) arasındaki uyumsuzluk, satıcıların piyasada tekrar kontrolü ele aldığını gösterdi.

Bu durum, Ethereum'un 2.300 dolar seviyesindeki yükselen bayrak formasyonunun alt sınırına doğru keskin bir düşüş yaşamasına neden oldu. Şu anda satıcılar, Ethereum'un fiyatını bu alt sınırın altına itmeyi hedefliyor ve bu da yeni bir düşüş trendinin başlangıcına işaret edebilir. Eğer bu düşüş gerçekleşirse, ETH'nin bir sonraki ana hedefi psikolojik bir seviye olan 2.000 dolar olabilir. Ancak 2.100 dolar seviyesi, alıcıların ilk savunma hattı olacak.

ON-CHAİN ANALİZ

Bu analiz, Ethereum’un vadeli işlem piyasasındaki genel duyarlılığı daha net bir şekilde gösteren 50 günlük hareketli ortalama (MA) fonlama oranlarına odaklanıyor.

Son dönemde, Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalama fonlama oranı düzenli olarak düşüş gösterdi ve 2024'ün en düşük seviyesine ulaştı. Bu sürekli düşüş, vadeli işlem traderları arasında ayı piyasası hissiyatının hakim olduğunu ve genel olarak piyasada alım ilgisinin eksikliğini vurguluyor. Bu tür koşullar genellikle düşen fiyatlarla ilişkilendirilir, çünkü satıcılar piyasada daha baskın durumda.

Ethereum’un toparlanması ve daha yüksek fiyat seviyelerine çıkabilmesi için, sürekli vadeli işlemler piyasasında talebin artması gerekiyor. Ancak fonlama oranlarındaki sürekli düşüş, satış baskısının alım ilgisinden daha güçlü olduğunu ve ETH için orta vadede düşüş beklentilerinin hakim olduğunu gösteriyor.

Her ne kadar negatif fonlama oranları genellikle düşüş eğilimi ile ilişkilendirilse de, bazen potansiyel bir piyasa dönüşüne de işaret edebilir. Bu, agresif kısa pozisyonların tasfiye edildiği "short liquidation cascades" (kısa pozisyon tasfiyesi) yoluyla gerçekleşir ve bu da fiyatlarda hızlı bir yükseliş tetikleyebilir. Ancak bunun gerçekleşebilmesi için spot piyasadan gelen ciddi bir alım baskısının toparlanmayı desteklemesi gerekmektedir.

Ethereum'da yaşanan bu hareketler, mevcut teknik ve on-chain veriler ışığında kısa vadede daha fazla düşüş eğilimine işaret ediyor. 2.100 dolar seviyesi, alıcıların karşı koyacağı kritik bir destek olarak öne çıkıyor. Ancak, piyasadaki genel satış baskısı ve zayıf alım ilgisi, ETH'nin bu seviyeyi koruyup koruyamayacağı konusundaki belirsizliği artırıyor.

Bu nedenle, yatırımcıların dikkatli olması ve piyasanın nasıl gelişeceğini yakından takip etmesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN