TBMM'de oturma düzeni değişiyor

TBMM'de oturma düzeni değişiyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni dönemde siyasi partilerin oturma düzeni değişiyor. Milletvekili sayısı en az olan Saadet-Gelecek Grubu, Meclis İçtüzüğü gereği en son sırada yer alacak. MHP'li milletvekilleri ise DEM Parti'nin yanına oturacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni dönemde siyasi partilerin oturma düzeni, içtüzüğe uygun hale getirilerek yeniden belirlendi. Geçtiğimiz dönemde yaşanan istisnai durumlar nedeniyle bazı düzenlemeler yapılmış olsa da, yeni dönemde grupların milletvekili sayısına göre sıralanması kararı alındı.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; daha önceki dönemde, milletvekili sayısı en az olan Saadet-Gelecek Partisi, içtüzüğe aykırı bir şekilde daha ön sıralarda yer almıştı. Ancak yeni dönemde bu durum düzeltilerek, grup milletvekili sayısı en az olan parti olan Saadet-Gelecek, Genel Kurul'un en son sırasına yerleştirildi. Saadet-Gelecek'i, milletvekili sayısı azalan İYİ Parti takip edecek. Bu iki partiden sonra sırasıyla MHP, DEM Parti, CHP ve AK Parti yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN