Doğru şekilde kullanan şifaya erişiyor! Kantaronu bu şekilde denediniz mi? Ne ruhsal ne fiziklsel hastalık bırakmıyor…

Doğru şekilde kullanan şifaya erişiyor! Kantaronu bu şekilde denediniz mi? Ne ruhsal ne fiziklsel hastalık bırakmıyor…

Kantaron, oldukça önemli bir bitki iken çoğunlukla yağ formülüyle kullanılıyor. Lakin çok az kişi kantar onun bu özelliklerini biliyor. Bu şekilde tüketildiği takdirde ne ruhsal rahatsızlık ne de fiziksel hastalık bırakmıyor. İşte detaylar…

Sağlığımız için dikkat etmemiz gereken en temel konulardan biri beslenme şeklidir. Tükettiğimiz her besinin sağlığımıza iyi ya da kötü etkileri varken doğal bitkileri takviye olarak kullanmak her zaman vücudumuzu dinç tutar. Bu kapsamda kantaron vücudumuzda mucizevi etkiler sağlayan bir bitki olarak karşımıza çıkıyor. Kantaron bitkisini çay olarak demleyip içebileceğiniz gibi takviye olarak ya da zeytinyağıyla karıştırarak da kullanabiliriz. Peki, kantaronun faydaları nelerdir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-1-004.jpg

DEPRESYON TEDAVİSİ İÇİN KULLANILIYOR

Kantaron sadece fiziksel sağlığa değil ruhsal sağlığa da yardımcı olan bir bitkidir. Öyle ki kantaronun bilinen en önemli faydalarından biri hafif ve orta derecedeki depresyona karşı kullanılmasıdır. Bu kapsamda kantaron beyindeki serotonin, dopamin ve norepinefrin seviyesinde artışa yardımcı olarak ruh halini iyileştirir.

yeni-proje-2-002.jpg

YARA TEDAVİSİ İÇİN BİRE BİR

Cilt yaralarından yanıklara, kesiklerden herhangi bir ize karşı kullanılan kantaron, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikler gösterdiği için hem yaranın hızlı iyileşmesini sağlar hem de enfeksiyon riskini en aza indirir.

UYKU PROBLEMİ İÇİN KULLANILIR

Tüm bunların yanı sıra kantaronun anksiyete ve stres azaltıcı etkileri olduğu için uyku kalitesini artıran ve uyku bozukluklarını hafifleten bir bitki olarak da kullanılır.

yeni-proje-3-005.jpg

CİLT SAĞLIĞINDAN MİDE SAĞLIĞINA

Mide ve bağırsak rahatsızlıklarını hafifletmek için kullanılan kantaron özellikle ülser, gastrit ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir. Bunun yanı sıra kantaron yağı kullanımı akne, egzama ve sedef hastalığına çözümdür. Bir yandan cildi nemlendirirken bir yandan besler ve iyileştirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN