Kahve tiryakileri dikkat! En doğru kahve içme saatleri belli oldu! Bu saatlerde içen parasının hakkını alacak

Kahve tiryakileri dikkat! En doğru kahve içme saatleri belli oldu! Bu saatlerde içen parasının hakkını alacak

Kahve tiryakileri için günün her saati kahve saati olarak görülürken uzmanlar verdiğiniz paranın hakkını verecek o saatleri açıkladı. ABD'deki Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi'nden kafein araştırmacısı Marilyn Cornelis, New York Times'a yaptığı açıklamalarda önemli detayları aktardı. İşte en doğru kahve içme saatleri…

Her vücutta farklı etki gösteren kafein, vücutta doğal olarak oluşan ve uyuşukluğu arttıran bir kimyasal olan adenozin ile birlikte hareket ettiğinde uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı zorlaştırmaktadır. Arizona Üniversitesindeki uyku ve sağlık programı üzerinde yapılan incelemeler doğrultusunda program yöneticisi Michael Grandner, Times'a, kafeinin kan dolaşımınıza etkilerini hissetmenin yaklaşık 20 ila 30 dakika sürdüğünü söyledi.

HER VÜCUTTA FARKLI ETKİ GÖSTER

Cornelis, kafein tüketiminin uzun süre uyanık tutma etkisinin genetik bir rol oynadığını belirtti. Bazılarının gün boyu uyanık kalması için bir tane Kafein tüketmesinin yeterli olduğunu belirten Cornelis, diğer saatlerde ise daha ayık bir şekilde enerji bulabildiğini aktardı. Grandner, uyandıktan sonra ilk fincanın tadını çıkartmak için genellikle 30 ile 60 dakika beklenmesi gerektiğini söyledi.

Kahve içmek zayıflatır mı? - Rafinera

Uzman isim adenozinin gün boyu birikmesi nedeniyle sabah kahve içmenin paranızın karşılığını daha az vereceğini söyledi. Adenoz ne seviyesinin en düşük seviyede olduğu bu süreci işaret eden Birleşik Krallık'taki yatak üreticisi Get Laid Beds'in uyku uzmanı Dr. Deborah Lee de, ilk fincanınızı uyandıktan 45 dakika veya daha sonra hazırlamanızı tavsiye etti

Lee, Mirror'a, "Kortizol (stres) hormonu, kendi uyku döngünüze özgü bir ritmi takip ediyor. Yüksek kortizol seviyeleri bağışıklık sisteminizi etkileyebilir ve uyandığınızda zaten zirvedeyse, gözleriniz açılır açılmaz kahve içmek yarardan çok zarar verebilir ve hatta sizi uzun süre kafeine karşı bağışık hale getirebilir." ifadelerini kullandı.

Araştırma: Günde İki İla Üç Fincan Kahve İçmek... - Foto Galeri - Memurlar.Net

ABD ordusunda nörobiyolog olarak görev alan Allison Brager, New York times'a yaptığı açıklamada araştırmalarının düzenli olarak Kafein tüketiminin sabah kortizol seviyesi üzerinde çok az etkisi olduğunu işaret etti. Brager, sabah kahvesinin çalışanların ve egzersiz yapanların odaklanmalarına yardımcı olabileceğini belirtirken kahveyi geciktirmenin Kafein etkilerini öğleden sonraya kadar uzatabileceğini de söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN