Ata tohumdan ekiliyor, bol ürün veriyor! Tescilli lezzette hasat zamanı: 1940'tan beri o tohumu kullanıyor

Ata tohumdan ekiliyor, bol ürün veriyor! Tescilli lezzette hasat zamanı: 1940'tan beri o tohumu kullanıyor

Ata tohumdan ekiliyor, ürünü ise bol bol veriyor! Tescilli lezzette sıra hasat zamanı! 1940 yılından beri o tohumu kullanıyorlar...

Tekirdağ'daki tarım arazilerinde, ata tohumu kullanılarak yetiştirilen tescilli Tekirdağ soğanının hasat dönemi başladı.

5 BİN 430 TON REKOLTE BEKLENTİSİ

ata-tohumu.jpeg

Bu yıl Tekirdağ'da toplam 4 bin 630 dekarlık alanda ekilen tescilli Tekirdağ soğanından 5 bin 430 ton rekolte bekleniyor. Hasat süreci eylül ayına kadar devam edecek.

Üretici Günal Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl verimli bir hasat dönemi beklediklerini söyledi. Deveci, Tekirdağ soğanının geleneksel yöntemlerle üretildiğini ve coğrafi işaretle değerinin daha da arttığını belirtti.

1940 YILINDAN BERİ AYNI TOHUM

ata-tohumu-2.jpeg

Deveci, Tekirdağ soğanını başta İstanbul olmak üzere çevre illere pazarladıklarını ifade ederek, "Tohum, ata tohumu. Babam öldü ama 1940'tan bu yana soğancılık yapılıyordu. Hala o tohumu kullanıyoruz. Burada herkeste bu döngü vardır. Herkesin tohumu devam etmektedir" dedi.

Tekirdağ soğanının yüzde 85 kuruluk oranına sahip olduğunu vurgulayan Deveci, bu özelliğin soğanın değerini artırdığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN