Tasarım müzesi festivali Süleymaniye Sıra Dükkânlar’da

Tasarım müzesi festivali Süleymaniye Sıra Dükkânlar’da

UNESCO tarafından 1985 yılında Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilen dört bölgeden biri olan Süleymaniye Camii ve Külliyesi’nin ayrılmaz bir parçası olan Sıra Dükkânlar, 2023 yılında tamamlanan restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarıyla İBB İstanbul Tasarım Müzesi olarak dönüştürülmüştü.

Tasarım Müzesi’nde, takı ve mücevherden porselen ve seramiğe, dijital ve grafik tasarımdan illüstrasyona, mimariden kültür sanata ve kurumsal alan tasarımına uzanan geniş bir yelpazedeki sanat üretimleri İstanbullularla buluşmaya devam ediyor.

6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek Süleymaniye Sıra Dükkânlar Tasarım Müzesi Festivali ise temmuz ve ağustos aylarında sanatseverleri bekliyor. Festival, vitray, tasarım, seramik ve kil gibi çeşitli atölyelerin yanı sıra, sokak müzisyenlerinin performanslarına ve plak dinletisine de ev sahipliği yapacak.

Çocuklar için Süleymaniye Hafıza Turu’nun da yer aldığı program, İstanbulluları iki gün boyunca büyük bir şölene davet ediyor. Festival etkinlikleri için ücretsiz biletler, ‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden temin edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN