Glastonbury Festivali’ne Filistin bayrağı damgası

Glastonbury Festivali’ne Filistin bayrağı damgası

Bir taraftan Gazze’ye insani yardım gönderip barış çağrısı yapan, öte yandan İsrail’e silah satışını sürdüren İngiltere’nin en büyük etkinliği Glastonbury Festivali Filistin’e destek amaçlı düzinelerce gösteriye sahne oldu.

SALİHA SULTAN

Hafta sonu gerçekleşen festivale konserler sırasında müzikseverler tarafından dalgalandırılan Filistin bayrakları damga vurdu. Festival boyunca ayrıca ‘Filistin’i Özgürleştir’, ‘Gazze’yi Özgürleştir’ ve ‘İsrail Apartheid’ını Boykot Et’ yazılı rozetler, çıkartmalar, bilezikler, anahtarlıklar ve mıknatıslar satan bir Filistin standı da kuruldu..

Bazı ürünlerde İsrail’in tamamı Filistin bayrağıyla kaplı olarak tasvir edildi ve bu bayrak festival alanında düzinelerce Filistin bayrağı ile birlikte sergilendi.

28 Haziran Cuma günü sahne alan İngiliz rock grubu Idles de, İsrail güçlerinin Gazze’de devam eden saldırılarına karşı ateşkes çağrısında bulunurken, İrlandalı halk grubu Lankum Dublin kalabalığa ‘You’ll never take possession of the rocks of the rocks of Palestine”’şarkısını söyledi. Norveçli şarkıcı Aurora da performansının bir kısmını “Filistin’deki çocuklara” adadı. Bu yılki South by Southwest’ten sponsorlarından biri olan ABD Ordusu’nun İsrail ile bağlantıları olduğu için çekilen İrlandalı rap üçlüsü Kneecap da, Cumartesi günü Glastonbury’de sahne aldı. Setlerinin bir parçası olarak, büyük ekranlarda ‘Filistin’i Özgürleştirin’ mesajını paylaşan grup, bu mesajda ayrıca “9 ayda 20.000’den fazla çocuk İsrail tarafından öldürüldü ve İngiliz hükümeti tarafından destekleniyor” ifadelerini kullandı.

Grubun hayranları ise onlarla birlikte “Özgür, özgür Filistin” tezahüratları yaptı. Bu yıl Glastonbury’de sahne alan sanatçılardan bazıları da Filistin keffiyehleri ​​taktı. Bunlar arasında ‘Free Palestine’ şarkısını birkaç kez söyleyen Galli şarkıcı Charlotte Church de yer aldı. Blur’un solisti Damon Albarn, bağımsız grup Bombay Bicycle Club’ın bir performansı sırasında sahneye sürpriz bir şekilde çıkarak kalabalığa “Filistin yanlısı mısınız?

Bunun adil olmayan bir savaş olduğunu düşünüyor musunuz?” diye sordu. Pazar günü sona eren beş günlük festival Michael J Fox ve Filistinli-Şilili şarkıcı Elyanna gibi sürpriz konukları da ağırladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN